Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Antallet af job inden for manuelt arbejde med tilberedning af mad har været støt stigende, og det er nu 2,5 gange større end i år 2000. Det er job som køkkenassistent, cafémedarbejdere, tilberedning af fastfood, cateringassistenter eller afryddere. For de fire andre jobtyper i top fem over antallet af ufaglærte job har tendensen derimod været svagt nedadgående eller stabil kurve siden finanskrisen, skriver Agenda.

Samlet set udgør de 5 hyppigste jobfunktioner ca. 175.000 job, heraf er godt 57.000 job inden for rengøringsarbejde i private hjem, kontorer og hoteller, og knap 29.000 job inden for manuelt arbejde med tilberedning af mad.

I 2016 var der i alt godt 330.000 ufaglærte job i Danmark. Men fra 2000 til 2016 har der været store udsving. De seneste knap 5 år er der kommet 40.000 flere ufaglærte job på det danske arbejdsmarked, men finanskrisen påvirkede antallet af job negativt. 15 år tidligere i 2000 var der det samme antal ufaglærte job på arbejdsmarkedet.

Læs mere her.

Se også

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Log ind