I år er i alt 344 hoteller og restauranter på svensk jord blevet erklæret konkurs. Det er stigning på 22 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Food Supply SE.

"Udsatte brancher som byggebranchen og hotel- og restaurationsindustrien fortsætter med at blive plaget af konkurser. Sommers dejlige vejr øgede antallet af hotelbesøg og rejsende i Sverige, og det vil modvirke udviklingen for nogle restauranter," siger Richard Damberg, økonom ved UC, ifølge mediet.

Alene i september måtte 37 virksomheder i branchen dreje nøglen om.

Har du fået læst?

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne