Sommeren var ikke alene tropeagtig. Den tiltrak også mange udlændinge, som benyttede sig af overnatningsportalen Airbnb. Ikke færre 443.000 udlændinge overnattede i danske hjem i de tre sommermåneder fra 1. juni til 31. august.

Det oplyser Airbnb's danske presserepræsentant, Anne Ø. Laursen, i en mail til Politiken. Hun skriver, at det er en stigning på 35.000 udenlandske gæster i forhold til samme periode sidste år.

De fem største byer med København i spidsen er de udenlandske Airbnb-besøgendes foretrukne destinationer, men byer som Rønne og Frederikshavn presser sig også ind på top-10-listen.

Danmark ligger da også på førstepladsen hos danske Airbnb-rejsende efterfulgt af Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne