Sommeren var ikke alene tropeagtig. Den tiltrak også mange udlændinge, som benyttede sig af overnatningsportalen Airbnb. Ikke færre 443.000 udlændinge overnattede i danske hjem i de tre sommermåneder fra 1. juni til 31. august.

Det oplyser Airbnb's danske presserepræsentant, Anne Ø. Laursen, i en mail til Politiken. Hun skriver, at det er en stigning på 35.000 udenlandske gæster i forhold til samme periode sidste år.

De fem største byer med København i spidsen er de udenlandske Airbnb-besøgendes foretrukne destinationer, men byer som Rønne og Frederikshavn presser sig også ind på top-10-listen.

Danmark ligger da også på førstepladsen hos danske Airbnb-rejsende efterfulgt af Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland.

Har du fået læst?

Helsingør: ”Nej tak til 100 dages fri udlejning af boliger”

Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne