Restauratører og hotelejere løber underviserne på landets erhvervsskoler på dørene for at skaffe flere elever inden for kokke og tjenerfaget, og receptionister mangler de også, skriver Ritzau.

Hotel- og restaurationsbranchen er vokset med 31 procent siden finanskrisens højdepunkt i 2008, mens det øvrige erhvervsliv blot er nået på omdrejningshøjde med tiden før. Tal fra HORESTA viser, at hoteller og restauranter har skabt næsten en tredjedel flere arbejdspladser de seneste 10 år, og derfor er det et problem, at optaget af unge på de erhvervsfaglige uddannelser ikke følger med den udvikling. Faktisk har det været stort set uændret i 30 år.

”Det hjælper ikke, at vi har 12 ekstra elever, når vi samtidig skaber 10.000 arbejdspladser inden for hotel og restaurantbranchen”, opsummerer uddannelseschef Marianne Kragh fra HORESTA.

”Andelen af unge, som vælger en uddannelse inden for hotel og restaurant er faktisk steget med et point fra fem til seks. Den gode historie er, at vi får en større andel af de unge, som vælger en erhvervsuddannelse, og det kan vi godt prale lidt af”, siger uddannelseschef Marianne Kragh.

Læs hele historien her.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne