Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Der er ikke mindre end fem Michelin-restauranter blandt de ti nominerede, når Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko sammen med tre af landets skarpeste madanmeldere og en international topkok kårer Danmarks bedste osteservering ved en særdeles velsmagende prisoverrækkelse i CPH Food Space i hjertet af København.
”For hundrede år siden kom en af verdens bedste camembert-oste fra Danmark, men så blev der lidt længere mellem de gode danske specialoste op igennem 1900-tallet. Og skulle man have de rigtige kronjuveler, skulle man entydigt skele til Frankrig. I dag har den danske ostebranche formået at kigge de sydeuropæiske ostemagere over skulderen, og særligt de små producenter bidrager med en rigdom, som vi stolt kan vise frem,” siger Helle Brønnum Carlsen om ostens rolle i dansk gastronomi.
Konkurrencen foregår i CPH Food Space i Kødbyen i København, hvor dørene åbnes kl. 12. Kl. 12.30 serveres den første af de 10 osteretter. Retterne serveres med 15 minutters mellemrum indtil kl. 15. Og kl. 15.15 udnævnes dagens mand i ostesovs m/k, og præmien overrækkes. Ballet lukker kl. 16.
De nominerede til Danmarks bedste osteret er:
Falsled Kro, Christoffer Omann og Martin Peter Leth
Restaurant Wilhelm, Kristofer Josefsson og Annika Frigård
Restaurant Kanalen, Jeppe Foldager og Christian Helbo
formel B, Kristian Arpe-Møller og Asger Majgaaard Klausen
Jordnær, Eric Kragh Vildgaard og Mads Juel Olesen
Søllerød Kro, Brian Mark Hansen
Trio, Simon Thrane og Lin Mosby
Kiin Kiin, Samuel
Restaurant Hærværk, Esben Kragh & Rune Lund Sørensen
MeMu, Michael Munk og Lasse Starup Petersen
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025