Hvert år samler Sinatur Hotel & Konference alle kokke- og tjenerelever fra kædens seks hoteller til elevdage med store oplevelser og et fedt sammenhold. I sidste uge havde køkkenchef på Sixtus Sinatur Hotel & Konference Kristian Værum Gade samlet talenterne til to inspirerende dage, der blandt andet bød på nak og æd tema, Kjær Sommerfeldt vinsmagning og frokost på Falsled Kro.

”Målet med elevdagene er at inspirere de unge talenter til at skabe store madoplevelser gennem en gastronomi båret af råvarer fra lokale producenter, og ved at eleverne lærer at fortælle de gode historier om for eksempel oste fra Elmegårdens gårdmejeri, kød fra Stensgaard økologisk principlandbrug og urter, svampe og bær fundet i den natur, der omfavner Sinaturs konferencehoteller”, forklarer køkkenchef Kristian Værum Gade.

Mathias Broe var med på elevdagene for tredje gang, og det 23-årige kokketalent fra Haraldskær Sinatur Hotel & Konference mener, at dagene sammen med de andre kokke- og tjenerelever klæder ham på både fagligt og menneskeligt.

”Elevdagene er sindssyg inspirerende og en god måde at udvikle os på. Vi har det fedeste sammenhold og lærer en masse af hinanden og på besøg hos lokale producenter. For eksempel besøgte vi Elmegårdens gårdmejeri, der producerer nogle af Danmarks bedste oste. Ildsjælene i deres produktion fortalte om processen fra 2.000 liter mælk til 200 kilo ost. Den historie kan vi nu fortælle videre til vores gæster med større troværdighed”, forklarer Mathias Broe.

Har du fået læst?

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser

McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne