Det er ingen nyhed, at den store efterspørgsel på fisk medfører en række problemer, som for eksempel ulovligt overfiskeri og ødelagt havmiljø.

Derfor besluttede den danske sushikæde Letz Sushi for to år siden, da direktør Anders Barsøe trådte til, kun at købe fisk, der er certificeret, altså fanget eller opdrættet på etisk vis og ikke fyldt med giftstoffer.

Og nu kan de meddele, at de som den første sushikæde i Europa officielt blevet MSC- og ASC-certificerede. Det betyder, at man kender alle led, fra fisken hives op af havet, til den lander på tallerkenen, og at man derfor kan være helt sikker på, at produktet er i orden.

”Vi ser en stigende bevidsthed fra forbrugernes side om at tage hånd om nogle af de udfordringer, vi står over for i verden, herunder udfordringer med fødevarer, hvor fisk kan være en del af problemet. Der foregår en del piratfiskeri og ubæredygtig produktion af fisk. Det vil vi gerne komme med nogle løsninger på”, siger Anders Barsøe.

Læs hele interviewet med Anders Barsøe her.

Trend: Fastfood uden menneskelig interaktion

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om restaurantkæden Eatsa, der er højtautomatiseret og fungerer som en salgsautomat, der leverer frisklavede salater til sultne kunder.

Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser

McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

Trend: Spiselige vandkugler og bæredygtig emballage

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om udviklingen, hvad angår emballage og bæredygtighed.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne