Det er ingen nyhed, at den store efterspørgsel på fisk medfører en række problemer, som for eksempel ulovligt overfiskeri og ødelagt havmiljø.

Derfor besluttede den danske sushikæde Letz Sushi for to år siden, da direktør Anders Barsøe trådte til, kun at købe fisk, der er certificeret, altså fanget eller opdrættet på etisk vis og ikke fyldt med giftstoffer.

Og nu kan de meddele, at de som den første sushikæde i Europa officielt blevet MSC- og ASC-certificerede. Det betyder, at man kender alle led, fra fisken hives op af havet, til den lander på tallerkenen, og at man derfor kan være helt sikker på, at produktet er i orden.

”Vi ser en stigende bevidsthed fra forbrugernes side om at tage hånd om nogle af de udfordringer, vi står over for i verden, herunder udfordringer med fødevarer, hvor fisk kan være en del af problemet. Der foregår en del piratfiskeri og ubæredygtig produktion af fisk. Det vil vi gerne komme med nogle løsninger på”, siger Anders Barsøe.

Læs hele interviewet med Anders Barsøe her.

Flyselskab serverer kaffe i spiselige kopper

Flyselskabet Air New Zealand serverer hvert år over otte millioner kopper kaffe ombord på deres fly, og selvom de bruger genbrugelige, plantebaserede kopper, så bliver de otte millioner kopper alligevel til en del affald om året, skriver EB.dk.

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi er flere gange blevet kontaktet af kinesiske kokke i Danmark, der vil gerne ansættes på beløbsordningen, skriver Fagbladet 3F. Men kæden betaler normalt en sushikok 26-27.000 kroner om måneden. Beløbsordningen kræver en løn på 35.582 kroner om måneden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne