Det er ingen nyhed, at den store efterspørgsel på fisk medfører en række problemer, som for eksempel ulovligt overfiskeri og ødelagt havmiljø.

Derfor besluttede den danske sushikæde Letz Sushi for to år siden, da direktør Anders Barsøe trådte til, kun at købe fisk, der er certificeret, altså fanget eller opdrættet på etisk vis og ikke fyldt med giftstoffer.

Og nu kan de meddele, at de som den første sushikæde i Europa officielt blevet MSC- og ASC-certificerede. Det betyder, at man kender alle led, fra fisken hives op af havet, til den lander på tallerkenen, og at man derfor kan være helt sikker på, at produktet er i orden.

”Vi ser en stigende bevidsthed fra forbrugernes side om at tage hånd om nogle af de udfordringer, vi står over for i verden, herunder udfordringer med fødevarer, hvor fisk kan være en del af problemet. Der foregår en del piratfiskeri og ubæredygtig produktion af fisk. Det vil vi gerne komme med nogle løsninger på”, siger Anders Barsøe.

Læs hele interviewet med Anders Barsøe her.

Svensk klimabevidsthed kan ramme Københavns Lufthavn

Svenskerne forlader flyene som aldrig før. Hele 11 pct. droppede i sidste måned at rejse med fly på de svenske indenrigsruter - en udvikling, der kan være det første store tegn på, at forbrugerne for alvor begynder at vælge flyrejserne fra, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne