I 2017 satte den svenske regering sig for at udarbejde en handlingsplan for reduktion af det svenske madspild. Og nu er resultatet klar. Det skriver Dakofa.dk.

Den nye handlingsplan skulle bygge på den tidligere handlingsplan for 2013-2015, tre nye kortlægninger samt en række undersøgelser inden for området, men også på en tæt dialog med de centrale aktører, herunder brancheaktører, øvrige myndigheder, organisationer og forskere. Resultatet på arbejdet er en handlingsplan med 42 forskellige initiativer til det videre arbejde med madspild frem mod 2030.

Arbejdet vil afhænge af følgende fire forudsætninger:

- Et nationalt mål for madspild og udvikling af opfølgningsmetoder

- Et aktivt samarbejde mellem aktører i levnedsmiddelkæden

- Forandrede adfærdsnormer hos forbrugerne

- Undersøgelser, forskning og innovation

De nye initiativer skal hjælpe svenskerne med at leve op til FN's bæredygtighedsmål 12:3 om, at madspild skal reduceres med 50 pct. mellem 2015 og 2030 i butiks- og forbrugerleddet.

Du kan også læse den medfølgende pressemeddelelse her.

Har du fået læst?

Tænketank til minister: Sådan forebygger vi madspild

Alt for meget mad havner i skraldespanden fremfor på tallerkenerne, og derfor er Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab nedsat. Her har HORESTA været med i arbejdet, og det er nu resulteret i 10 anbefalinger til fødevareminister Mogens Jensen (S). Herfra vil han beslutte, hvilke af anbefalingerne, der skal føres ud i livet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne