Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I 2017 satte den svenske regering sig for at udarbejde en handlingsplan for reduktion af det svenske madspild. Og nu er resultatet klar. Det skriver Dakofa.dk.
Den nye handlingsplan skulle bygge på den tidligere handlingsplan for 2013-2015, tre nye kortlægninger samt en række undersøgelser inden for området, men også på en tæt dialog med de centrale aktører, herunder brancheaktører, øvrige myndigheder, organisationer og forskere. Resultatet på arbejdet er en handlingsplan med 42 forskellige initiativer til det videre arbejde med madspild frem mod 2030.
Arbejdet vil afhænge af følgende fire forudsætninger:
- Et nationalt mål for madspild og udvikling af opfølgningsmetoder
- Et aktivt samarbejde mellem aktører i levnedsmiddelkæden
- Forandrede adfærdsnormer hos forbrugerne
- Undersøgelser, forskning og innovation
De nye initiativer skal hjælpe svenskerne med at leve op til FN's bæredygtighedsmål 12:3 om, at madspild skal reduceres med 50 pct. mellem 2015 og 2030 i butiks- og forbrugerleddet.
Du kan også læse den medfølgende pressemeddelelse her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Protester mod turisme spreder sig i Europa
11-07-2025
-
Wolt udvider trods underskud
11-07-2025
-
Cirkusbygningen satser bredt efter renovering
11-07-2025
-
Københavns Lufthavn i international topplacering
11-07-2025
-
Madklubbens omsætning faldt
11-07-2025
-
Naturhotel i hængekøjer åbner i Nordsjælland
11-07-2025
-
Direktør opsagt efter seks år på fynsk hotel
11-07-2025