Lars Damgaard står i spidsen for en dansk virksomhed, A Hereford Beefstouw, som gennem 47 år har drevet bøfhuse i ind- og udland. En restaurantkæde der netop nu er ved at ruste sig til endnu hårdere dyst.

”Der er  de seneste år kommet rigtig mange til, som vil have del af den kage. Der har aldrig været flere aktører på markedet end nu. Vi er for mange om at dele det. Så der kommer klart en stor opbremsning, hvor en del må give op,” spår Lars Damgaard.

Konceptet hos A Hereford Beefstouw er vokset, så der nu findes 10 restauranter i Danmark, en i Nuuk, Grønland, en i Gøteborg, Sverige samt to restauranter i Australien, Adelaide og Melbourne. Dertil kommer hvert år i august to mobile restauranter på Smukfestival i Skanderborg.

Læs hele historien her

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne