Små virksomheder har skrevet under på betydeligt flere jobkontrakter det seneste år viser tal fra Danmarks Statistik. Fra 2009-2016 har små virksomheder ansat 56.000 flere medarbejdere, mens der i samme periode er blevet lidt færre medarbejdere i de store virksomheder med flere end 1.000 medarbejdere.

En af de brancher hvor mange flere er kommet i job er i restaurationsbranchen, som et resultat af danskernes øgede interesse for mad og gastronomi.

”Der er en høj beskæftigelsesgrad, og folk har flere penge, og de er interesserede i at gå ud og få gode madoplevelser. Sammenholdt med at Danmark er blevet en mere interessant turistdestination giver restauranterne gode resultater”, fortæller Nadeem Wasi, medlemschef i HORESTA, til DR P4 Radioavisen.

Hør indslaget her.

SENESTE NYHEDSBREV

BRANCHENYHEDER

PRESSEKLIP

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne