Mikkel Haslund er 21 år og arbejder for McDonald's som restaurantchef i Nykøbing Falster og dermed øverstkommanderende for et toptrimmet hold af unge samlebåndskokke, der sætter en ære i at ekspedere burgermenuer og milkshakes i turbotempo.

”Det er meget sjældent, at vi må sige farvel til nogen af de unge, vi ansætter. For uanset hvor håbløst projektet kan se ud på førstedagen, så ved vi, at der kun går et par måneder, så ranker de ryggen, fordi de har fået et ordentligt skud selvtillid”, fortæller Mikkel Haslund.

Han er overbevist om, at arbejdet er med til at opdrage og forme de unges personlighed i deres første møde med arbejdsmarkedet, præcis som det skete for ham selv.

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne