Der er behov for at justere på den såkaldte beløbsordning, så det bliver nemmere at tiltrække blandt andre kokke og tjenere til Danmark fra udlandet.

Det skriver HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard i et debatindlæg, som Børsen bringer i dag.

Som følge af beløbsordningen skal en udenlandsk medarbejder uden EU-pas i dag have en årsløn på 418.000 kroner i sit nye job for at få en arbejdstilladelse i Danmark.

På den baggrund foreslår Katia K. Østergaard en differentiering af beløbsordningen, så den i højere grad tager afsæt i det overenskomstmæssige lønniveau på det enkelte område og desuden sættes i forhold til, hvor stor mangel der er på arbejdskraft inden for det pågældende erhverv.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne