Der er behov for at justere på den såkaldte beløbsordning, så det bliver nemmere at tiltrække blandt andre kokke og tjenere til Danmark fra udlandet.

Det skriver HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard i et debatindlæg, som Børsen bringer i dag.

Som følge af beløbsordningen skal en udenlandsk medarbejder uden EU-pas i dag have en årsløn på 418.000 kroner i sit nye job for at få en arbejdstilladelse i Danmark.

På den baggrund foreslår Katia K. Østergaard en differentiering af beløbsordningen, så den i højere grad tager afsæt i det overenskomstmæssige lønniveau på det enkelte område og desuden sættes i forhold til, hvor stor mangel der er på arbejdskraft inden for det pågældende erhverv.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne