Restaurant Geranium må sige farvel til restaurantens australske souschef på grund af de danske regler for beskæftigelse af udlændinge.

"Min souschef Paul Wilson har været hos os i to år. Hans arbejdstilladelse er ved at være slut, men på trods af at han har været hele den bureaukratiske mølle igennem den første gang, han skulle søge om visum hertil, så er der er ikke en elegant måde at forny hans visum på. Hans problem er, at det er ekstremt besværligt og bureaukratisk at få en ny tilladelse, og det tager så meget af hans energi, at han får stress af det. Konsekvensen er, at han rejser hjem til Australien, så ham kommer vi desværre ikke til at se igen," siger Geraniums restaurantchef Søren Ørbek Ledet, der leder Geranium sammen med Rasmus Kofoed.

Det ærgrer HORESTA, at reglerne lave benspænd for branchens ambitiøse virksomheder:

"Vi kan ikke eksistere som erhverv uden adgang til udenlandsk arbejdskraft. Så enkelt kan det siges, og hver gang man laver stramninger af de ordninger, der skal få udenlandsk arbejdskraft til landet, så risikerer man at skade dansk erhvervsliv," siger Katia K. Østergaard.

Rasmus Kofoed bliver igen coach ved Bocuse d’Or

Akademiet Bocuse d’Or Danmark endnu en gang har indgået en aftale med Rasmus Kofoed om, at han skal være coach for den danske kandidat og hermed for Ronni Vexøe Mortensen ved Bocuse d’Or 2020-2021.

Brandingkampagnes ambassadørkorps toptunes til at fortælle om erhvervet

14 af erhvervets største talenter har dedikeret noget af deres sparsomme fritid til at bakke op om 3F og HORESTAs kampagne Hospitality Career. Her vil de fortælle om de mange sjove, inspirerende, udfordrende og anderledes ting, der gør deres arbejdsliv spændende. Målet er, at få flere unge til at slå øjnene op for erhvervets muligheder.

Hvem får lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft?

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om, at der i tillæg til den gældende såkaldte positivliste udarbejdes en ny supplerende positivliste omfattende stillinger på minimum faglært niveau på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne