Restaurant Geranium må sige farvel til restaurantens australske souschef på grund af de danske regler for beskæftigelse af udlændinge.

"Min souschef Paul Wilson har været hos os i to år. Hans arbejdstilladelse er ved at være slut, men på trods af at han har været hele den bureaukratiske mølle igennem den første gang, han skulle søge om visum hertil, så er der er ikke en elegant måde at forny hans visum på. Hans problem er, at det er ekstremt besværligt og bureaukratisk at få en ny tilladelse, og det tager så meget af hans energi, at han får stress af det. Konsekvensen er, at han rejser hjem til Australien, så ham kommer vi desværre ikke til at se igen," siger Geraniums restaurantchef Søren Ørbek Ledet, der leder Geranium sammen med Rasmus Kofoed.

Det ærgrer HORESTA, at reglerne lave benspænd for branchens ambitiøse virksomheder:

"Vi kan ikke eksistere som erhverv uden adgang til udenlandsk arbejdskraft. Så enkelt kan det siges, og hver gang man laver stramninger af de ordninger, der skal få udenlandsk arbejdskraft til landet, så risikerer man at skade dansk erhvervsliv," siger Katia K. Østergaard.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne