Rundt på flere restauranter møder gæsterne ikke længere tjenere ved bordet. I stedet ligger der en tablet, hvor bestilling og betaling foregår uden dialog mellem personale og gæster, skriver nyhedsmediet Buzzfeed.

Flere restauranter går denne vej med deres koncept for at spare personale, indsamle data og levere en sjov oplevelse. Men nu oplever flere teknologiske forgængere, at det giver bagslag for deres restaurantanmeldelser.

På Smokey Bones i den amerikanske stat Ohio og hos den store kæde Chili’s er oplevelsesraten styrtdykket, selvom leveringen er hurtigere. Inden gæsterne går ud ad døren, rater de besøget på tabletten, og her dumper personalet. Tilsyneladende er forventningerne ikke afstemt mellem gæsterne og restauranterne. Tjenerne fortæller selv, at de har svært ved at give en ekstra god oplevelse, da de i konceptets ånd er i langt mindre kontakt med deres gæster. I flere tilfælde er det endt med, at restauranterne har vendt ryggen til medarbejdere, og enkelte er blevet fyret.

Læs hele artiklen her.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Trend: Fastfood uden menneskelig interaktion

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om restaurantkæden Eatsa, der er højtautomatiseret og fungerer som en salgsautomat, der leverer frisklavede salater til sultne kunder.

Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser

McDonald’s, Letz Sushi, Flammen og Sunset Boulevard er sammen om ny erhvervsuddannelse, der skal medvirke til at løfte serviceniveauet, samtidig med at det giver de unge gode muligheder for at videreuddanne sig.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne