Hver dansker på mellem 4 og 75 år indtager i gennemsnit 52 kilo kød om året. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, som DR har kigget nærmere på.

Heraf udgør rødt kød 44 kilo om året. Det betyder, at danskerne i gennemsnit spiser mere end de 500 gram rødt kød ugentligt, som de officielle danske kostråd tilråder.

I stedet sættes 840 gram rødt og rødt forarbejdet kød til livs hver uge. Selvom tallet kan virke højt, tyder det på, at danskernes kødindtag er nedadgående, oplyser DTU.

Har du fået læst?

180 danskere syge efter at have spist franske østers

Siden begyndelsen af januar har Fødevarestyrelsen modtaget flere enslydende meldinger fra fødevaremyndigheder rundt om i Europa. Franske myndigheder vurderer ifølge styrelsen, at årsagen kan være overløb af spildevand til østersbanker langs den franske kyst mod Atlanterhavet, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Dining Week vokser og vokser. Men det er ikke alle, der gider være med

2011 løb restaurantfestivalen Dining Week I af stablen for første gang, skriver Berlingske. 56 københavnske restauranter deltog og gav restaurantgæster mulighed for at spise en treretters menu til 200 kroner. Siden er festivalen vokset, og i år kan Dining Week, der de første tre år kun foregik i København, fejre 10-årsjubilæum med et udbud på 237 restauranter fordelt over 55 byer i hele landet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne