I et hjørne af Tivoli ligger Tivoli Food Hall, hvor der lokkes med gourmet hele året. Ifølge 3F er problemet dog, at blot tre af forretningerne har overenskomst. De resterende 14 har ikke, og fredag morgen bliver de ramt af konflikt, skriver Arbejderen.

3F København har i over et år forsøgt at tegne en kollektiv overenskomst og har siden august måned forhandlet intensivt med en delegation af ejere for samtlige forretninger i Tivoli Food Hall. Det fortæller fagforeningens formand Bjarne Høpner til Arbejderen:

”Vi har sådan set haft nogle udmærkede møder, men det er mit indtryk, at forhandlingsdelegationen er blevet underkendt af deres kollegaer. Vi har forhandlet for at opnå et resultat, men har måttet konstatere, at der ikke var skred i tingene.”

Konflikten træder i kraft klokken 7.00 fredag morgen og klokken 15 holder 3F København demonstration på Axeltorv overfor Tivolis hovedindgang.

Har du fået læst?

Tivoli står selv bag nyt Tivoli Food Hall-madstade

Tivoli åbner nu for første gang eget madstade i Tivoli Food Hall. Det er noget, Tivoli længe har ønsket at gøre for at kunne afprøve nye koncepter, som her med skaldyr, og derfor har Tivoli set bort fra rækken af ansøgere på ventelisten.

Kritik: ”Overenskomstformuleringer er helt uacceptable”

I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne