Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I branchemediet Standby.dk’s serie ”7’eren” får en brancheprofil stillet syv skarpe spørgsmål, og denne gang har HORESTAs administrerende direktør Katia K. Østergaard indtaget den varme stol. I artiklen svarer hun blandt andet på, om manglen på arbejdskraft ikke bare er et spørgsmål om lave lønninger.
”Der er i udtalt grad mangel på arbejdskraft i vores branche, og her er højere lønninger i sig selv ikke en løsning. Vi mangler faglærte kokke, tjenere og receptionister i sådan en grad, at hver anden virksomhed i branchen har haft udfordringer med at besætte ledige stillinger, og hver tiende har måttet sige nej til ordrer på grund af for få hænder,” fortæller Katia K. Østergaard, og fortsætter:
”Det er kritisk, dybt alvorligt og en af vores helt store udfordringer, som påvirker væksten i vores erhverv negativt. Vi har eksempler på virksomheder, som holder igen med at etablere nye forretninger, og som har mistet omsætning, alene fordi de ikke kan tiltrække tilstrækkelig med arbejdskraft. Vi har ikke tilstrækkeligt mange faglærte til rådighed i forhold til den enorme vækst i disse år.”
I artiklen svarer hun også på spørgsmål om kapacitetsudviklingen, internationale hotelkæder, erhvervets afgifter, og markedsføring af Danmark.
Læs hele interviewet fra Standby her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Wassim Hallal hædret som Kokkenes Kok 2024
04-11-2025
-
Travleste oktober nogensinde i Københavns Lufthavn
04-11-2025
-
Hotel Alsik forlader international kæde og går solo
04-11-2025
-
Forum i København forvandles: Hotel kan blive en del af planen
04-11-2025
-
Kendismægler afsløret i ulovlig hotelombygning i Valby
04-11-2025
-
Staten afsætter millioner til turismefremstød ved Femern
04-11-2025
-
MCH gør status: 25 år med ambitioner og resultater i Herning
04-11-2025
-
Svensk studie genstarter debat om differentieret moms
04-11-2025
-
Ny EU-sanktion rammer turismesamarbejde med Rusland
04-11-2025
-
Marie Bojsen modtager Årets Wiuff for sit arbejde med grisekød
04-11-2025