Over alt i landet åbner der i disse år streetfoodmarkeder. Fænomenet opstod i 2011 med Torvehallerne i København, og i dag har markederne spredt sig til hele landet.
Trods boomet har Westmarket i København måttet lukke, fordi det ikke er lykkedes at tiltrække tilstrækkeligt med stadeholdere. Fra flere stadeholdere lyder det, at huslejen var for høj til at gøre det attraktivt at drive forretning på stedet.

Spørgsmålet er nu, om streetfoodmarkedet i Danmark er blevet for stort.

”Det er et marked, som har boomet på forholdsvis kort tid. Nu er vi inde i en fase, hvor markedet skal stabilisere sig”, siger medlemschef i HORESTA, Nadeem Wasi til TV2/Business.

Den danske restaurantbranche er boomet de senere år og har rekordhøj omsætning og beskæftigelse. Men samtidig har mange nye restauranter skærpet konkurrencen.

Nadeem Wasi afviser dog, at madmarkederne kannibaliserer på den etablerede restaurantbranche.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne