Over alt i landet åbner der i disse år streetfoodmarkeder. Fænomenet opstod i 2011 med Torvehallerne i København, og i dag har markederne spredt sig til hele landet.
Trods boomet har Westmarket i København måttet lukke, fordi det ikke er lykkedes at tiltrække tilstrækkeligt med stadeholdere. Fra flere stadeholdere lyder det, at huslejen var for høj til at gøre det attraktivt at drive forretning på stedet.

Spørgsmålet er nu, om streetfoodmarkedet i Danmark er blevet for stort.

”Det er et marked, som har boomet på forholdsvis kort tid. Nu er vi inde i en fase, hvor markedet skal stabilisere sig”, siger medlemschef i HORESTA, Nadeem Wasi til TV2/Business.

Den danske restaurantbranche er boomet de senere år og har rekordhøj omsætning og beskæftigelse. Men samtidig har mange nye restauranter skærpet konkurrencen.

Nadeem Wasi afviser dog, at madmarkederne kannibaliserer på den etablerede restaurantbranche.

Tre nye restauranter fordoblede København Zoos madsalg i 2019

I 2019 havde Københavns zoologiske have godt halvanden million gæster. Det er det højeste antal gæster nogensinde - og 350.000 flere end i 2018, som også var et rekordår for haven. Det oplyser København Zoo i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne