Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Intentionerne var gode, og enkelte lod tvivlen komme dansk-tyske Uwe Kay Festersen til gode, da han i 2012 meldte ud, at Hotel Krusaagaard, som han havde købt på tvangsauktion samme år, skulle omdannes til et ægte ferieparadis.

Siden er der sket lige nøjagtigt intet. Det tidligere så smukke og mondæne herregårdshotel ligner en undskyldning for sig selv, og det er svært at forestille sig, hvordan hotellet med 50 dobbeltværelser og en populær restaurant for år tilbage lokkede ikke mindst tyske turister til i hobetal, skriver Flensborg Avis

Hotellet var i drift indtil omkring 2009, men var til sidst af en standard, som gjorde, at end ikke Kruså Turistbureau ville anbefale kunderne at reservere et værelse. Da det kom på tvangsauktion i 2011 havde det hverken været opvarmet eller haft strøm siden efteråret 2010.

Unge udgør rygraden i sommerens servicejob

Over 220.000 unge under 25 år tager sommeren i brug til at tjene penge og samle erfaring – især i hoteller og restauranter. HORESTA understreger betydningen af de unge i højsæsonen.

Erhvervsturismen rummer et stort vækstpotentiale

De seneste to årtier har budt på markante forandringer i dansk turisme. Mens ferieovernatninger er steget eksplosivt, har væksten i overnatninger fra forretningsrejsende været langt mere beskeden. Det efterlader et stort uudnyttet potentiale for erhvervsturismen, som er værdifuld for branchen, mener HORESTA.

Log ind