Fra den 1. januar 2025 er en række nye afgifter trådt i kraft, som rammer landets restauranter. De nye regler, der er en del af den grønne omstilling, indebærer blandt andet højere brændstofpriser, der gør det dyrere at få leveret varer. Samtidig stiger afgifterne på engangsemballage af plastik og andre ikke-genanvendelige materialer.

For Peter Emil Nielsen betyder de nye regler ikke alene øgede udgifter, men også et større administrativt arbejde. Ud over højere omkostninger på varer og emballage skal der nu også bruges flere ressourcer på både at forstå og indføre de nye krav. Han oplever, at den samlede byrde af afgifter og reguleringer gør det mere vanskeligt at drive sin virksomhed.

Nedenfor kan du høre meget mere om Peter Emil Nielsens oplevelser samt de udfordringer, som restaurationsbranchen står overfor, i den seneste video fra HORESTA Play.

HORESTA: Balancen skal findes
Hos HORESTA anerkender man nødvendigheden af den grønne omstilling og ønsker at støtte udviklingen, men advarer også om konsekvenserne af de mange nye afgifter.

"Vi bakker op om en bæredygtig udvikling, men vi må samtidig erkende, at de mange nye regler og skatter skaber store udfordringer for restaurationsbranchen. Det er vigtigt, at der findes en balance, så virksomhederne kan følge med," siger politisk chef i HORESTA, Maria Olafsson.

Peter Emil Nielsen frygter, at de stigende krav vil få alvorlige konsekvenser for restaurant- og takeaway-scenen i Danmark, særligt i Indre By i København, hvor presset på erhvervslivet i forvejen er stort. Han håber, at politikerne vil tage branchens udfordringer alvorligt og sikre bedre rammevilkår for restauranterne i fremtiden.

Joe & The Juice er tilbage i plus

Juicekæden har vendt underskud til overskud og oplever rekordomsætning. Ny kapital og ambitiøs vækststrategi skal sikre ekspansion på kernemarkeder og nye regioner.

Debatten om drikkepenge ruller videre

Hvordan drikkepenge gives og opfattes er under forandring i takt med nye betalingsvaner og teknologiske løsninger. HORESTA deltog tidligere på ugen i DR Aftenshowet for at fremhæve behovet for fleksibilitet og respekt for gæstens oplevelse.

Log ind