For Jacob, Kasper og to gange Magnus var dagen i dag guld værd.
De deltog alle fire, da HORESTA og 3F afviklede finalerne i Årets Kokkeelev og Årets Tjenerelev 2024, og fælles for dem alle var, at de rejste hjem som vindere.
Konkurrencerne foregik på fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning.
Deltagerne stillede op i hold af to, og finalerne for kokke- og tjenerelever blev afviklet simultant.
Magnus Lund Hansen og Magnus Kokkendoff Ravnbo hentede guldet for kokkeelever, da de i hård konkurrence med andre gastronomiske talenter skulle tilberede en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Den ene ret var kendt på forhånd, den anden havde et kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste ret først blev afsløret op til selve finalen. Blandt hovedingredienserne i konkurrencen var kulmule.
De to guldvindere går til daglig på Kold College i Odense. Magnus Kokkendoff Ravnbo er elev på den fynske restaurant Lieffroy og Magnus Lund Hansen på Treetop Restauranten i Vejle.
Med sejren til de to gange Magnus hentede Treetop guld for anden dag i træk. Da Årets Kok og Årets Tjener 2024 blev kåret søndag var begge vindere fra Treetop, og Magnus Lund Hansen var endda assistent i køkkenet hos Årets Kok, Bjarke Jeppesen.
Mens kokkeeleverne sled i køkkenet, serverede tjenereleverne deres veltilberedte mad for indbudte gæster. Her imponerede særligt makkerparret Jacob Urth og Kasper Andersen i disciplinerne borddækning, mixologi, vinidentifikation, øl og ost, gæstebetjening samt personlig fremtoning, og de løb derfor med tjenerguldet.
Jacob og Kasper er elever på College360 i Silkeborg, mens Jacob Urth er tjenerelev på Restaurant Alimentum i Aalborg og Kasper Andersen på Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter ved Silkeborg.
Årets Kokkeelev 2024:
- Kold College: Magnus Lund Hansen & Magnus Kokkendoff Ravnbo
- College360: Anders Nørgaard Karlsen & Christoffer Lorentzen Bødker
- Plads: UC Holstebro: Alexander Skærlund & Sander Mollerup
Årets tjenerelev 2024:
- College360: Jacob Urth & Kasper Andersen
- Hansenberg: Augusta Lynge Jensen & Natalie Berg Christensen
- ZBC Slagelse: Julie Bodilsen & Camilla Mariegaard
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Kendt pizzakæde går konkurs trods udsigt til nye åbninger
27-11-2025
-
Regeringen fastholder ambitiøst turismemål
27-11-2025
-
Tre unge talenter skal repræsentere Danmark ved WorldSkills
27-11-2025
-
Seks finalister klar til finalen i Årets Kok 2026
27-11-2025
-
Solo dining boomer: Restauranter tilpasser sig den nye enkeltgæst
27-11-2025
-
Sovino Brands holder fast i traditionerne i digitalt marked
27-11-2025
-
Kunst fra kongehuset trækker fulde huse i Randers
27-11-2025
-
London nærmer sig indførelse af ny turistskat
27-11-2025
-
Franchisetager åbner sin 15. McDonald’s-restaurant
27-11-2025