Værdien af et fritidsjob er stor. Både for de unge og for erhvervslivet.

Undersøgelser viser, at unge med et job i fritiden blandt andet har en stærkere tilknytning til arbejdsmarkedet og klarer sig bedre i skolen. Derudover er fritidsjob en mulighed for virksomhederne til at sikre fremtidens medarbejdere.

Derfor arbejder HORESTA i øjeblikket på at synliggøre værdien af fritidsjob. Målet er, at flere unge motiveres til at tage et arbejde ved siden af skolegang/studier, men også at rammerne for fritidsjobbere bliver forenklet, så flere virksomheder ser en fordel i at beskæftige de unge.

I dag er det kun hver tredje blandt de 13-17-årige, som har et fritidsjob.

Adile Carkaci fik som 16-årig et job som ungarbejder hos Sunset Boulevard ved siden af sin skolegang. Siden da er der sket en del. I dag er hun 24 år og er nu blevet restaurantchef med ansvar for den daglige drift i kædens restaurant i Korsør. Ved siden af sit job er hun i gang med at tage en uddannelse i ledelse ved Erhvervsakademiet Dania.

Se videoen nedenfor, hvor Adile Carkaci og CEO i Sunset Boulevard, Jens Broch, fortæller om værdien af fritidsjobbere.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

Fritidsjob giver muligheder

Josefine Boelt Bruhn og Vincent Lundemose begyndte begge i et fritidsjob i Espresso House ved siden af deres skole og har sidenhen arbejdet sig op og udnyttet de mange muligheder for karriere, som kaffekæden tilbyder.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind