Cirka 159.000 virksomheder skal den 1. juni indberette moms, som kan være en tidskrævende opgave. Der er mange tal, der skal gøres klar og der skal være styr på, hvilke tal du som virksomhedsejer kan trække fra.

Klik ind på skat.dk/moms og få hjælp til at:

 • indberette momsen
 • undgå de typiske fejl
 • se, hvad du kan trække fra
 • få gode momsvaner, fx at gemme dine bilag elektronisk og bogføre løbende  

Mange spørger til disse ting - har du styr på det? 

 • Et nul skal også indberettes
  Har du virksomheder, som ikke er aktive? Eller har du blot et CVR-nummer, uden at have en aktiv virksomhed, fx hvis du er i job? Selv om du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.
   
 • Brug Betalingsservice og undgå problemer med ’5-dages reglen’
  Hvis du bruger Leverandørservice (Betalingsservice), så kan du indberette, når det passer dig, og sætte betalingen til fx dagen før fristen (tidligst fem dage før fristen). Så kommer betalingen ind til tiden, uden at du behøver at tænke mere på det. Ellers kan du nemlig først betale tidligst fem dage før fristen. Tilmeld dig her: Tilmeld til Leverandørservice - Skat.dk.
   
 • Hvad kan trækkes fra?
  Besøg Bogføringsguiden og se, hvad du kan trække fra. Mange virksomheder er fx i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved køb af: mad og drikke, beklædning, rejser og transport, elektronik. Dette kan guiden hjælpe dig med. 

Først tjekker du din moms, så tjekker SKAT din moms 
Når du har indberettet moms går Skattestyrelsen i gang med at tjekke tallene. Her samler de og analyserer løbende data, hvor en del kontrol sker helt automatisk. 

Men selvom SKAT tjekker tal og oplysninger løbende er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale.

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol 

Log ind