Lige nu er 16 kokkeelever og 16 tjenerelever i fuld gang med at forfine deres teknikker og udvide deres viden forud for Årets Kokke- og Årets Tjenerelev 2024 i håbet om at kunne kalde sig Danmarks bedste kokke- eller tjenerelev.

Finalisterne er inddelt i hold á to elever fra samme uddannelsessted og har udpeget en holdleder, der skal styre slagets gang. Holdlederen må ikke hjælpe eleverne under konkurrencen.

Kokkeeleverne kender hovedretten på forhånd. Her er hovedemnerne kulmule, fiskeben og smør. Derudover har de bl.a. grønt, svampe, vilde urter, frugt, frø og mejeri til rådighed. Der skal tilberedes en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Her er den ene ret kendt på forhånd, den anden har ét kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste del bliver givet på finaledagen.

Imens skal tjenereleverne bl.a. gøre deres ypperste for at imponere dommerpanel inden for forskellige discipliner, herunder borddækning, vinvalg/forklaring, mixologi, spiritusidentifikation, ostevogn og personlig fremtoning.

Eleverne kommer fra Uddannelsescenter Holstebro, Hansenberg, Kold College, Kokke- og Tjenerskolen ZBC, Tech College, College 360, Hotel- og Restaurantskolen, Aarhus Tech og Techcollege Aalborg.

Læs mere om elevfinalisterne her

People & Culture Manager-uddannelse (Øst)

<b>People & Culture Manager-uddannelse (Øst)</b>
Det første modul vil blive afholdt den 12. november 2024. De efterfølgende tre moduler vil blive afholdt 5. februar, 7. maj og 26. august 2025.

People & Culture Manager-uddannelse (Vest)

<b>People & Culture Manager-uddannelse (Vest)</b>
Det første modul vil blive afholdt den 14. november 2024. De efterfølgende tre moduler vil blive afholdt 6. februar, 8. maj og 27. august 2025.

Minister går i dialog om fremtidens rekruttering

Hotel- og restauranterhvervet har svært ved at finde nok hænder. Derfor inviterer HORESTA nu til et topmøde med børne- og undervisningsministeren om en uddannelsesreform, som ministeren håber kan afhjælpe problemet.

Log ind