Efter en intens udvælgelseskonkurrence er Danmarks næste kandidat til VM for kokke, Bocuse d’Or, fundet. Vinder blev Sebastian Holberg Svendsgaard.

Sebastian Holberg Svendsgaard var oppe imod Jack Cramer og Michael Nørtoft, men overbeviste dommerne om, at hans forret med æg og svampe og hovedretten indeholdende torsk og muslinger var de bedste.

Sebastian er blot 24 år og har arbejdet på både Babette og Geranium. Og så har han et solidt kendskab til Bocuse d´Or, da han har været assistent for den tidligere kandidat Ronni Mortensen og hjælper i køkkenet under Brian Mark Hansen.

Presset bliver stort for Sebastian Holberg Svendsgaard. Danmark er et af de lande i verden, der har vundet Bocuse d´Or flest gange. Tre gange guld, fire gange sølv og en bronze. Ved den seneste konkurrence for to måneder tog vandt Brian Mark Hansen, Søllerød Kro, guldet med hjem til Danmark.

Sebastian selv siger; ”Jeg er utrolig stolt af selv at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d´Or efter så mange år på sidelinjen. Jeg er til fulde klar over det pres, der hviler på mine skuldre. Jeg er meget stolt af den tiltro dommerne har vist ved at kåret mig til kandidat i så stærkt et felt.”

Den tidligere guldvinder ved Bocuse d´Or og overdommer ved danske udvælgelseskonkurrence, Kenneth Toft-Hansen, fra Svinkløv Badehotel, er glad for udfaldet af konkurrencen:

”Det var en stærk præsentation vi så i dag fra Sebastian, og derfor er jeg helt tryg ved, at han skal repræsentere Danmark. Han kender konkurrencen indgående! Det er en hård konkurrence og Danmark har historisk set klaret sig godt, vores lands størrelse taget i betragtning, men Sebastian udviste en ro og kunne præstere på et højt niveau, så han har det, der skal til for at kunne imponere ved Bocuse d´Or”.

Den danske Bocuse d´Or Akademi ser frem til samarbejdet med Sebastian Holberg Svendsgaard:

”Vores opgave er at synliggøre kvaliteten af dansk gastronomi og styrke dansk madkultur. Vi glæder os til at få Sebastian med på holdet, så vi forsat kan udbrede kendskabet til Bocuse d’Or og – forhåbentlig – fortsat kunne rekruttere nye, unge kokketalenter, så Danmark også fremover har kokke på højeste internationale niveau”, siger Mette Gammicchia, formand for det danske Bocuse d´Or Akademi.

Den nye kandidats første opgave bliver at repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or Europe i Trondheim til foråret 2024.

Log ind