De seneste tre dage har Fredericia været forvandlet til et unikt udstillingsvindue for landets erhvervsuddannelser. Her viste nogle af hotel- og restaurantbranchens dygtigste elever prøver på deres kunnen i håbet om at inspirere flere til at vælge håndværksfagene som karrierevej.

HORESTA og 3F var endnu engang arrangører på hotel- og restauranterhvervets konkurrencer, hvor der skulle findes vindere blandt kokke-, tjener-, receptionist- samt cater- og smørrebrødselever.

I kokkeelevernes konkurrence blev vinderen Magnus Lund Hansen, Kold College, Restaurant Værdsat. Han kæmpede sig først gennem den indledende runde, og i finalen lavede han blandt andet en hovedret med torsk og stenbiderrogn samt en dessert med æble og karamel.

Hos tjenereleverne kom vinderen Katja Holm Kjærsgaard Olsen fra Hotel- og Restaurantskolen i København, Dragsholm Slot. I finalen skulle hun blandt andet vise sine evner i discipliner som bordopdækning, champagneservering og flambering af ananas.

I receptionistelevernes konkurrence kunne Ida Bekker Poulsen, Hotel- og Restaurantskolen, The Square, lade sig hylde fra den store scene som vinder. Receptionisteleverne blev blandt andet vurderet ud fra en teoriprøve og i paratviden om fagets discipliner.

I den sidste af hotel- og restauranterhvervets elevkonkurrencer stod talenter fra smørrebrød- og cateruddannelsen. Her var Mathilde Kristensen, Aarthus tech, Food & co, den dygtigste på finaledagen, hvor hun blandt andet skulle lave kanapéer og nyfortolkninger af smørrebrød med flæskesteg, rødkål og surt.

HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane, er imponeret over det høje niveau, og hun glæder sig på branchens vegne:

”Det er fantastisk at se faglighed på det her niveau blandt vores mange dygtige elever. Det lover godt for fremtiden, og forhåbentlig har de sidste dages konkurrencer inspireret flere til at søge vores erhvervsuddannelser og en karriere i branchen. Vi har i hvert fald oplevet kæmpe interesse for fagene, og det er blevet til mange gode snakke med de unge, som står overfor et uddannelsesvalg,” siger HORESTAs uddannelses- og projektchef.

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Log ind