I går skete det endelig. Efter at have trænet i månedsvis og finpudset teknikker til mindste detalje vinkede Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro farvel og satte kursen mod Lyon. Her skal han på mandag på få timer udfolde resultatet af de mange hårde og fokuserede timer bag komfuret, når han stiller op som Danmarks repræsentant ved Bocuse d’Or – de uofficielle verdensmesterskaber for kokke.

Med sig har han sin commis, Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel, og de to har tidligere demonstreret, hvad de er i stand til, når lamperne tændes, og de skal præstere foran et kritisk dommerpanel. Sidste år vandt de guld ved Bocuse d’Or Europe, og derfor er forventningerne store, når de søndag og mandag skal op imod de bedste kokke fra hele verden.

Forventningerne bliver ikke mindre af, at deres forgængere har leveret fantastiske resultater. Siden 2005 har Danmark hentet medaljer med hjem fra Lyon seks ud af ni gange – heraf to gange guld. Ved den seneste Bocuse d’Or i 2021 vandt Ronni Mortensen sølv, og i 2019 hentede Kenneth Toft-Hansen guld.

Da Brian og Elisabeth i går trillede ud fra Hotel- og Restaurantskolen i København med kurs mod Frankrig, blev de sendt afsted man konfettikanoner, og de kan også se frem til stor opbakning fra tilskuerpladserne i Lyon, hvor op imod 100 danskere vil være til stede og heppe.

I bilerne, som tog afsted i går, var Brian og Elisabeth ledsaget af et hold på ca. 20, som skal hjælpe dem med at indfri den store drøm om guld. Teamet omfatter blandt andre coach Christian Ebbe, mentalcoach Rasmus Lyhne, presse- og SoMe-ansvarlige, runnere m.v.

Manden bag Svinkløvs genrejsning stopper

Han var med til at samle stumperne op, da Svinkløv Badehotel brændte ned i 2016 og med under den efterfølgende genopbygning. Nu stopper Svinkløvs bestyrelsesformand efter otte år på posten.

Log ind