I går skete det endelig. Efter at have trænet i månedsvis og finpudset teknikker til mindste detalje vinkede Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro farvel og satte kursen mod Lyon. Her skal han på mandag på få timer udfolde resultatet af de mange hårde og fokuserede timer bag komfuret, når han stiller op som Danmarks repræsentant ved Bocuse d’Or – de uofficielle verdensmesterskaber for kokke.

Med sig har han sin commis, Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel, og de to har tidligere demonstreret, hvad de er i stand til, når lamperne tændes, og de skal præstere foran et kritisk dommerpanel. Sidste år vandt de guld ved Bocuse d’Or Europe, og derfor er forventningerne store, når de søndag og mandag skal op imod de bedste kokke fra hele verden.

Forventningerne bliver ikke mindre af, at deres forgængere har leveret fantastiske resultater. Siden 2005 har Danmark hentet medaljer med hjem fra Lyon seks ud af ni gange – heraf to gange guld. Ved den seneste Bocuse d’Or i 2021 vandt Ronni Mortensen sølv, og i 2019 hentede Kenneth Toft-Hansen guld.

Da Brian og Elisabeth i går trillede ud fra Hotel- og Restaurantskolen i København med kurs mod Frankrig, blev de sendt afsted man konfettikanoner, og de kan også se frem til stor opbakning fra tilskuerpladserne i Lyon, hvor op imod 100 danskere vil være til stede og heppe.

I bilerne, som tog afsted i går, var Brian og Elisabeth ledsaget af et hold på ca. 20, som skal hjælpe dem med at indfri den store drøm om guld. Teamet omfatter blandt andre coach Christian Ebbe, mentalcoach Rasmus Lyhne, presse- og SoMe-ansvarlige, runnere m.v.

Mentaltræning ledte michelinkok til VM-guld

Det er Brian Mark Hansens navn, der står som vinder af Bocuse d'Or 2023, men han er blevet bakket op af en hel kreds af gastronomiske entusiaster som bl.a. som Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Francis Cardenau og Christian Ebbe, tidligere køkkenchefer på Søllerød Kro, der har lagt deres tid gratis for at få sejren til Danmark, skriver Børsen. Hertil kommer hans assistent Elisabeth Madsen og hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet.

Bocuse d'Or-vindere blev fejret med rådhuspandekager

En rådhuspandekage på Københavns Rådhus er noget helt særligt, og det er absolut ikke alle og enhver der får lov til at smage sådan en. Men en af de heldige er den nykårede vinder af Bocuse d’Or, Brian Mark Hansen, der fredag blev fejret på Københavns Rådhus.

Log ind