Med tilskud fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond, samt VEU-godtgørelsen, har du mulighed for at få lønkompensation, når du sender medarbejderne på efteruddannelse.

Samtidigt er det muligt at få refunderet deltagerbetalingen. Det er muligt at få 208 kroner pr. time, som medarbejderne er på kursus – 123,11 kroner i VEU-godtgørelse og 85 kroner fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond ved f.eks. AMU-kurser. Det gælder for alle medarbejdere på overenskomst mellem HORESTA og 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Sådan gør du
Pension Danmark har lavet en oversigt over de efteruddannelsesmuligheder, der er for medarbejderne i Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond, og hvad der gives tilskud til.

Det er nemt at få tilskud fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond. Sender du f.eks. medarbejderne på AMU-kurser, oprettes ansøgningerne til fonden automatisk, og ligesom du automatisk bliver underrettet når medarbejderne har gennemført kurset via mitID Erhverv, med en besked om at der nu er mulighed for tilskud fra fonden.

Det kan du få tilskud til
Virksomheder kan bl.a. få tilskud til alle AMU-kurser, forberedende voksenundervisning i matematik, læsning, digitale færdigheder, engelsk, ordblindekurser, udvalgte AVU-kurser og danskuddannelse til voksne udlændinge.

Ufaglærte medarbejdere kan også få tilskud til erhvervsuddannelse for voksne, så de kan blive faglærte. Ved at logge ind med MitID på PensionDanmarks efteruddannelsessite kan medarbejderne nemt se, hvor hurtigt de kan blive faglærte.

Ud fra tidligere erhvervserfaring og efteruddannelse giver systemet et vejledende bud på, hvor meget man kan afkorte sin uddannelse. Ud over tilskud fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond som udgør 1600 kroner pr. skoleuge og 800 kroner pr. praktikuge, er der også tilskud fra AUB – Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag på 5.370 kroner pr. uge under skoleperioder.

Virksomheder kan ringe til PensionDanmarks virksomhedsrådgivning, som sidder klar til at svare på spørgsmål og hjælpe med ansøgningerne fra fonden, på 70 12 13 42 alle hverdage mellem klokken 08:00-18:00.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind