Selvom hotel- og restauranterhvervet har iværksat et hav af energibesparende initiativer, så kan virksomhederne godt mærke de store udgiftsstigninger lige nu. Det fortæller Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA til TV Syd.
”Situationen er bekymrende og vanskelig. Vi kommer ud af to år med corona, som heldigvis blev efterfulgt af en sommer, hvor der har været forrygende travlt, men nu får vi så denne her mavepuster. Det gør, at vi desværre også må se ind i konkurser, må vi sande,” siger Kristian Nørgaard.
Han understreger, at det er en anden krise end coronaen. Det handler om bundlinjen, for omsætningen er der heldigvis stadig for mange virksomheder.
”Folk går stadig ud og spiser, og der er stadig mange hotelovernatninger, men bundlinjen er presset. Man kan jo ikke blive ved med at drive en virksomhed, der ikke løber rundt. Derfor er der brug for politiske initiativer, der kan understøtte branchen, for de energi- og fødevareudgifter, som vi oplever lige nu, presser branchen rigtig meget,” siger Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025