Selvom hotel- og restauranterhvervet har iværksat et hav af energibesparende initiativer, så kan virksomhederne godt mærke de store udgiftsstigninger lige nu. Det fortæller Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA til TV Syd.
”Situationen er bekymrende og vanskelig. Vi kommer ud af to år med corona, som heldigvis blev efterfulgt af en sommer, hvor der har været forrygende travlt, men nu får vi så denne her mavepuster. Det gør, at vi desværre også må se ind i konkurser, må vi sande,” siger Kristian Nørgaard.
Han understreger, at det er en anden krise end coronaen. Det handler om bundlinjen, for omsætningen er der heldigvis stadig for mange virksomheder.
”Folk går stadig ud og spiser, og der er stadig mange hotelovernatninger, men bundlinjen er presset. Man kan jo ikke blive ved med at drive en virksomhed, der ikke løber rundt. Derfor er der brug for politiske initiativer, der kan understøtte branchen, for de energi- og fødevareudgifter, som vi oplever lige nu, presser branchen rigtig meget,” siger Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny politisk kurs i København kan ændre turismens retning
20-11-2025
-
Park Lane Copenhagen bliver Danmarks ottende femstjernede hotel
20-11-2025
-
Byggeri af ny Hotel- og Restaurantskole sættes i bero
20-11-2025
-
Europa runder 300 nye hoteller i 2025
20-11-2025
-
HORESTA løfter sløret for Hotel Insights 2025-program
20-11-2025
-
Ingen OL i sigte under ny kultur- og fritidsborgmester i København
20-11-2025
-
Gratis inspirationsdag for elever på Nyborg Strand
20-11-2025
-
Udendørsservering forbydes i det centrale Firenze
20-11-2025
-
Ny ejer vil tiltrække erhvervsgæster til Hotel Fjordgaarden
20-11-2025