Danmark er blevet verdenskendt for både gastronomi og service, og i weekenden blev jagten sat ind på branchens næste store stjerner.
Der blev nemlig dystet på velsmag og service i særklasse, da semifinalerne i Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne blev afviklet. Dermed står det nu klart, hvilke otte tjenere og otte kokke, der er klar finalerne ved de officielle danmarksmesterskaber.
Kokkene skulle i løbet af tre timer lave en hovedret af havtaskehale og blåmuslinger, mens tjenerne skulle vise deres evner i discipliner som øl & ost, vinidentifikation, mixologi, opdækning og meget mere for at kæmpe sig vej til finalen.
HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, bed mærke i kreativiteten, det høje niveau og koncentrationen i både køkkenerne og hos tjenerne. Han er ikke i tvivl om, at vi har udsigt til nogle fantastiske finaler til marts.
”Det er et faktum, at dansk gastronomi og service er i en klasse for sig. Skal vi blive ved med at kunne bryste os af det, så skal vi dyrke de allermest lysende talenter, og det har Årets Kok og Årets Tjener gjort gennem årtier. Med dagens bedrifter er jeg ikke i tvivl om, at vi får spændende finaler, og at branchens fremtid er lys,” siger Kristian Nørgaard, og fortsætter:
”Konkurrencerne er enormt vigtige for en branche som vores. Her forfiner talenterne deres evner, flytter grænser for gastronomien og lader sig inspirere af venner og kolleger. Det er noget af det, der gør vores branche helt fantastisk. Her holder man ikke på hemmelighederne. Man spiller hinanden bedre, og det er bestemt medvirkende til, at vi har den position i gastronomiens champions league, som vi har,” siger HORESTAs politiske direktør.
Årets Kok:
- Bendix Sixhøj Laursen, Restaurant Mark
- Bjarke Jeppesen, Restaurant Resumé
- Cille Bunk Pedersen, Restaurant Uformel
- Kristoffer Madsen, Restaurant HOS
- Michael Miv Pedersen, Tabu
- Michael Nørtoft, Formel B
- Mikkel Højborg Olsen, Social Cantina
- Tommy Jespersen, Holckenhavn Slot / Gastroca
Årets Tjener:
- Kristine Slott Olsen, Formel B
- Simone Westerberg, Kong Hans Kælder
- Dennis Blok, Molskroen
- Andreas Kobs Laursen, Restaurant Lyst
- Ketil Sauer, Sauer Wine
- Johan Brodersen, Ruths Hotel
- Marc Thejl Hansen, Restaurant Ti Trin Ned
- Henrik Lindegaard, Restauranten
Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne er arrangeret af HORESTA og 3F. Vinderne af konkurrencerne får hver 40.000 kr.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA til TV2 Kosmopol: Turismen sætter gang i beskæftigelsen
01-07-2025
-
Når hedebølgen rammer…
01-07-2025
PRESSEKLIP
-
Tilmeldingen til Danish Travel Awards 2025 er åbnet
01-07-2025
-
Bakken klar med ny administrerende direktør
01-07-2025
-
Hotel Koldingfjord udvider
01-07-2025
-
Brøndums Hotel solgt til dansk hotelkoncern
01-07-2025
-
Legoland får rekordhøj omsætning
01-07-2025
-
Britisk medie har kåret de 10 smukkeste byer i Danmark
01-07-2025
-
Rox Resort har fundet sit personale
01-07-2025