Danmark er blevet verdenskendt for både gastronomi og service, og i weekenden blev jagten sat ind på branchens næste store stjerner.

Der blev nemlig dystet på velsmag og service i særklasse, da semifinalerne i Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne blev afviklet. Dermed står det nu klart, hvilke otte tjenere og otte kokke, der er klar finalerne ved de officielle danmarksmesterskaber.

Kokkene skulle i løbet af tre timer lave en hovedret af havtaskehale og blåmuslinger, mens tjenerne skulle vise deres evner i discipliner som øl & ost, vinidentifikation, mixologi, opdækning og meget mere for at kæmpe sig vej til finalen.

HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, bed mærke i kreativiteten, det høje niveau og koncentrationen i både køkkenerne og hos tjenerne. Han er ikke i tvivl om, at vi har udsigt til nogle fantastiske finaler til marts.

”Det er et faktum, at dansk gastronomi og service er i en klasse for sig. Skal vi blive ved med at kunne bryste os af det, så skal vi dyrke de allermest lysende talenter, og det har Årets Kok og Årets Tjener gjort gennem årtier. Med dagens bedrifter er jeg ikke i tvivl om, at vi får spændende finaler, og at branchens fremtid er lys,” siger Kristian Nørgaard, og fortsætter:

”Konkurrencerne er enormt vigtige for en branche som vores. Her forfiner talenterne deres evner, flytter grænser for gastronomien og lader sig inspirere af venner og kolleger. Det er noget af det, der gør vores branche helt fantastisk. Her holder man ikke på hemmelighederne. Man spiller hinanden bedre, og det er bestemt medvirkende til, at vi har den position i gastronomiens champions league, som vi har,” siger HORESTAs politiske direktør.

Årets Kok:

  • Bendix Sixhøj Laursen, Restaurant Mark
  • Bjarke Jeppesen, Restaurant Resumé
  • Cille Bunk Pedersen, Restaurant Uformel
  • Kristoffer Madsen, Restaurant HOS
  • Michael Miv Pedersen, Tabu
  • Michael Nørtoft, Formel B
  • Mikkel Højborg Olsen, Social Cantina
  • Tommy Jespersen, Holckenhavn Slot / Gastroca

 

Årets Tjener:

  • Kristine Slott Olsen, Formel B
  • Simone Westerberg, Kong Hans Kælder
  • Dennis Blok, Molskroen
  • Andreas Kobs Laursen, Restaurant Lyst
  • Ketil Sauer, Sauer Wine
  • Johan Brodersen, Ruths Hotel
  • Marc Thejl Hansen, Restaurant Ti Trin Ned
  • Henrik Lindegaard, Restauranten

Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne er arrangeret af HORESTA og 3F. Vinderne af konkurrencerne får hver 40.000 kr.

Kristian Norgaard 147X200.Png
Politisk direktør
Kristian Nørgaard

HORESTA: Boom i hotelværelser i hård opbremsning

I de seneste år er der åbnet masser af nye overnatningssteder, men i de kommende år er der langt færre projekter, viser en opgørelse fra HORESTA til Jyllands-Posten. Siden 2018 er der hvert år blevet tilført som minimum mellem 1.000 og 1.500 hotelværelser i hovedstaden. I 2023 og 2024 er der kun planlagt få hoteller og udvidelser med op mod 500 ekstra værelser årligt.

To danske kokkelandshold tager bronze ved VM

Der blev uddelt to sæt bronzemedaljer til danske kokkelandshold, da kokke-VM i Luxembourg torsdag blev afgjort. Både cateringlandsholdet og juniorkokkelandsholdet var tredjebedst ved de fireårlige verdensmesterskaber. Det oplyser Dansk Gastronomisk Union i en pressemeddelelse til Ritzau.

Log ind