Turisme- og oplevelsesbranchen står klar til at tage imod de ukrainske flygtninge, efter at Folketinget i onsdag vedtog en særlov, der giver dem adgang til arbejdsmarkedet
”Vi har gennem årtier integreret hundredtusindvis flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet og ved derfor alt om, hvad det kræver og indebærer. Store dele af vores erhverv består i forvejen arbejdspladser med en stor andel af international arbejdskraft. Over alt i landet er hoteller, restaurant og andre virksomheder i turisme- og oplevelsesbranchen klar til at hjælpe ukrainerne i gang med en ny tilværelse”, siger HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft.
Branchen har lige nu mange ubesatte stillinger, som ukrainerne vil kunne besætte. En analyse fra HORESTA viser, at branchen frem mod juli skal finde 26.500 nye medarbejdere for at have nok arbejdskraft til højsæsonen.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser desuden, at to ud af tre restauranter i februar måtte sige nej til bookinger, fordi de ikke havde arbejdskraft nok. Blandt hotellerne var det et ud af tre, som må sige nej til bookinger af samme årsag.
”De ukrainske flygtninge er bragt i en forfærdelig situation. Deres hjem er revet op med rode, og de må leve i evig frygt for, hvordan det går for familie og venner i hjemlandet. Kan vi hjælpe dem til en mere normal hverdag, vil det være en virkelig god løsning for alle parter”, siger Jannick Nytoft.
Han opfordrer på det kraftigste til, at ukrainernes overgang til arbejdsmarkedet bliver så enkel som muligt.
”Det er særdeles positivt, at politikerne har handlet så hurtigt. Alt for mange mennesker har gennem år siddet på asylcentre uden at kunne blive en del af samfundet. Nu er det afgørende, at man tager skridtet fuldt ud og i forlængelse af særlovens vedtagelse undgår bureaukratiske bump på ukrainernes vej ud på arbejdsmarkedet”, siger Jannick Nytoft.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Fortsat fremgang i hotelovernatninger i september
13-11-2025
-
Sunset Boulevard lander ny direktør
13-11-2025
-
Rekordvækst i Københavns Lufthavn i årets første tre kvartaler
13-11-2025
-
Burger King satser stort på kinesisk ekspansion
13-11-2025
-
Restauratør i opråb over udeserveringsgebyr: Ét bord koster 12.000 kr.
13-11-2025
-
Debatindlæg: Venstre vil stramme reglerne for korttidsudlejning
13-11-2025
-
HORESTA sætter spot på flytrafikken til Hotel Insights 2025
13-11-2025
-
Kold College vinder Young Chef 2025
13-11-2025
-
Turismepulje skal skabe aktivitet – ikke skrivebordsprojekter
13-11-2025