Til trods for at danskernes regninger vokser i disse måneder, så er de ikke klar til at spare på restaurantbesøg. Det viser den nyeste opgørelse fra Danske Bank, som fortæller om udviklingen i danskernes privatforbrug.

Faktisk er tallene i maj tæt ved 30 pct. højere end i samme måned, før krisen ramte.

”Efter to år med nedlukninger har danskerne et stort behov for gode oplevelser. Derfor har de voksende energiregninger og priser i detailhandlen ikke fået danskerne til at spare restaurantbesøgene væk, og det er rigtig glædeligt for erhvervet, som har brug for omsætningen efter pandemien. Vi kan kun håbe på, at tendensen vil holde ved,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Han tilføjer, at inflationen kun forklarer en lille del af omsætningsvæksten, og at udviklingen er bemærkelsesværdig, i positiv forstand. 

Hotel- og restauranterhvervet er ikke den eneste branche, der ligger højere end før krisen ramte. Faktisk er det tilfældet for de fleste kategorier i Danske Banks opgørelse, fortæller Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom og chefanalytiker i Danske Bank.

”Selvom forbrugertilliden aldrig har været lavere, lader det endnu ikke til at have givet sig udslag i mærkbart lavere forbrug eller en kraftig stigning i danskernes opsparinger – noget der ellers typisk sker, når folk er bekymrede for fremtiden,” fortæller hun.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Hotelbyggerier boomer i provinsen

Flere hotelbyggerier er undervejs uden for København end tidligere. Udviklingen kan blandt andet skyldes, at byerne samlet udvikler sig for at blive en mere interessant destinations, vurderer cheføkonom fra HORESTA.

Log ind