Flere unge skal vælge hotel- og restauranterhvervet som karrierevej. Det var afsættet for HORESTA og 3F’s fælles projekt, Hospitality Career. Sidenhen har omdrejningspunktet for indsatsen også været at mindske de unges frafald på skolerne.

”De nuværende rekrutteringsudfordringer har været under opsejling længe. Mangel på arbejdskraft var også et problem, inden coronaen ramte. Derfor har vi i HORESTA og 3F arbejdet målrettet med at få flere unge til at vælge en uddannelse som gastronom, receptionist eller tjener, så virksomhederne kan få de kolleger, de har brug for, og så branchen kan indfri sit enorme potentiale,” siger Patrick Lykke Eilert, projektleder, Hospitality Career.

Projektet har undervejs opnået støtte fra Nordea Fonden, hvilket har muliggjort en mere vidtrækkende indsats og større resultater. Hospitality Career løber året ud, og her vil fokus være på at skabe produkter, der kan leve videre.

”Forhåbentlig vil Hospitality Career fortsætte med at give afkast langt ud i fremtiden. Projektet har blandt andet været båret af passionerede unge i branchen, og responsen på messer, skoler og lignende har været helt fantastisk. Forhåbentlig har det åbnet mange unges øjne for, hvad en karriere i hotel- og restauranterhvervet kan bringe med sig,” siger Patrick Eilert Lykke.

Desuden kører mentorordningen videre, hvor alle unge i branchen har mulighed for at sparre med en faglært inden for deres uddannelsesretning.

Har I en medarbejder, som I vurderer kunne have værdi af at få tilknyttet en mentor, så er i velkommen til at kontakte Patrick Lykke Eilert fra Hospitality Career. Han vil kunne formidle kontakten til en af de mange mentorer, der er tilknyttet projektet.

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Log ind