Blog af Jannick Nytoft. adm. direktør, HORESTA
Pressemøde i Statsministeriet. Orientering om coronasituationen.
Budskaber, som vi har hørt alt for mange gange, og ord, der er forbundet med begreber som restriktioner, tvangslukninger, mundbind, afspritning, arealkrav, lønkompensation og andre redskaber fra den statslige værktøjskasse.
I går inviterede regeringen på endnu et pressemøde med statsministeren i front, men denne gang var budskabet et andet end det, hotel-, restaurant- og turisterhvervet har måttet lægge øre til alt for mange gange.
Meldingen fra Mette Frederiksen var, at nedlukninger lige nu er placeret langt nede i værktøjskassen. Også selv om smitten stiger i øjeblikket.
Forhåbentlig står regeringen og sundhedsmyndighederne ved denne holdning, når vi bevæger os ind i de mørke og kolde måneder.
Det er afgørende, at tilgangen til corona fremover bygger på de erfaringer, der er opbygget gennem al for lang tids kamp med pandemien. Langt de fleste danskere udviser stort samfundshensyn og ansvarlighed, når smitten stiger. Dette er vores vigtigste redskab i beskyttelsen af de mest sårbare i samfundet.
Nedlukninger bør være absolut sidste udvej. Bringer myndighederne dem alligevel i spil, må vi til gengæld forlange en klar og entydig dokumentation for forventet effekt. Det er ikke rimeligt, at hotel-, restaurant- og turisterhvervet på basis af formodninger endnu engang skal rammes hårdt på økonomien baseret på en blanding af symbolpolitik og løse forestillinger om, at det vil have en effekt på smittetallet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025