Har du brug for gode råd til, hvad I skal være opmærksomme på, når I ansætter eller har ansat en ukrainsk borger i jeres virksomhed?

På Integrationsviden.dk har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) samlet en række anbefalinger til virksomhederne, der står i netop denne situation. Du kan læse mere her. Det omhandler blandt andet mulighederne for mentorer, sprogvanskeligheder, opholdstilladelse og meget mere.

Samarbejde med jobcentret

Andre virksomheder kan have brug for et samarbejde med det lokale jobcenter for at finde den nye medarbejder. Til brug for dette har SIRI udarbejdet en film, som kort forklarer, hvordan man skaber et godt samarbejde mellem kommune og virksomheder med afsæt i virksomhedens behov og borgerens kompetencer. På den måde får virksomheden lige netop den medarbejder, de har brug for.

Se filmen her.

Udfordringer med sproget

Mange virksomheder melder tilbage, at manglende sprogkundskaber udgør en udfordring, når de ansætter ukrainere. Nogle kommuner er derfor i gang med at tilbyde kortere engelskkurser eventuelt i samspil med faglig opkvalificering.

Andre kommuner henviser til danskundervisning og udnytter sprogcentrenes fleksibilitet i forhold til at tilbyde undervisning om aftenen, i weekender eller online – eller ved at tilbyde sprogstøtte på virksomhederne.

HORESTA har sammen med erhvervsskolen Rybners og en række andre samarbejdspartnere lavet et forløb for ukrainere, hvor de bliver opkvalificeret og bedre rustet til at tage et job i hotel- og restauranterhvervet. Læs mere om den historie her.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind