Der blev dystet på velsmag og service i særklasse, da semifinalerne i Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne denne weekend blev afviklet. Dermed står det nu klart, hvilke fem tjenere og ti kokke, der er klar finalerne ved de officielle danmarksmesterskaber.

Kokkene skulle i løbet af tre timer lave en hovedret af kalvekam m/ben og kalvelever, mens tjenerne skulle vise deres evner i discipliner som filetering, vinidentifikation, mixologi og meget mere for at kæmpe sig vej til finalen.

HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, glæder sig over den store tilslutning til konkurrencerne og det høje niveau.

”Danmark hører jo hjemme i den absolutte superliga, når det kommer til service og gastronomien. Det er ikke en position, som vi må tage for givet, og konkurrencer som Årets Kok og Årets Tjener er med til at dyrke de allermest lysende talenter, branchen har at byde på,” siger Jannick Nytoft, og fortsætter:

”Deltagerne har i dag udvist et højt niveau af faglighed og en evne til at innovere, der er i særklasse. Jeg er ikke i tvivl om, at vi har nogle utrolig spændende finaler i vente,” siger HORESTAs adm. direktør.

Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne er arrangeret af HORESTA og 3F. Finalen finder sted den 27. marts under fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Vinderne af konkurrencerne får hver 40.000 kr.

Se samtlige finalister her:

Årets Kok

Tommy Jespersen, Gastroca

Kasper Heine Vitharth, Lyngkroen

Kristian Gade, Comwell Kongebrogården

Kristoffer Ringsing, Restaurant B-Spis

Marc Kaalund, Hotel og Restaurant Fru Larsen

Johannes Fjällheim Kier-Hansen, Casablanca

Kristoffer Madsen, Restaurant HOS

Michael Nørtoft, Restaurant Formel B

Bjarke Jeppesen, Restaurant Domestic

Dennis Carlsen, Scheelsminde Restaurant

Årets Tjener

Dennis Blok, Molskroen

Kristine Slott Olsen, Restaurant Formel B

Mathias Breinholt, Restaurant Moment

Kim Thygesen, Den Gamle Stald

Bjarke Blaaberg, Molskroen

Log ind