”På Pastis giver vi gæsterne en fast base at tjekke ind på, hvor de oplever genkendelsens glæde. Vi værner om traditioner, og vores grundsten er kvalitet.”
Sådan lyder det fra Mikkel Egelund, der står bag et af HORESTAs nyeste medlemmer - Bistro Pastis i det indre København. Hans største udfordring er at bevare genkendelsen og stadig udvikle restauranten.
(artiklen fortsætter under billedet)

”Vores stamgæster elsker jo, når kortet skifter retter. Bare ikke når det er deres retter, der bliver udskiftet,” fortæller restauratøren.
Det betyder, at klassikere som Steak Frites eller Profiteroles aldrig bliver udskiftet. Men Mikkel vover alligevel til tider at udskifte grøntsagerne ved enkelte retter. Og med en fast dagens ret og en skiftende månedsmenu introducerer køkkenet alligevel op til 70 nye retter om året. Dermed kan kokkene udfordre sig selv med nye retter til nye gæster, mens stamgæsterne fortsat er glade.
”Det fantastiske ved Pastis er jo, at mange gæster slet ikke kigger på kortet, inden de bestiller. De siger bare, hvad de vil have.”
Et analogt køkken
Men det er lettere sagt end gjort at stå ved klassikerne.
”Det nemmeste er at lave noget nyt. Det kan være en udfordring at være så traditionelle, mens alle andre køkkener har store, smarte maskiner. Vi steger jo bare entrecoten på panden med en klat smør og en kvist rosmarin. Man kan jo nærmest sige, at vi har bevaret det analoge køkken.”
Men hvilken betydning har restauranten som samlingspunkt for byen ifølge indehaveren?
”Det giver mig kuldegysninger at opleve, hvordan nærmest halvdelen af gæsterne spontant møder folk de kender på en fredag aften og aftaler at gå ud og få drinks efter middagen.”
Vil du vide mere om fordelene ved et HORESTA-medlemskab? Så læs mere her.


SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025