I forbindelse med pandemien dækkede Uddannelses- og Samarbejdsfonden alle overenskomstdækkede virksomheders svendeprøvegebyrer i 2021 og 2022. Nu er puljen brugt op, og fra den 1. januar vil alle igen skulle dække elevernes svendeprøvegebyr.

HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane, glæder sig over, at fonden gav en håndsrækning under krisen, som er kommet mange til gavn.

”Der er brug for flere talenter til branchen, og det er fantastisk, at branchens virksomheder – selv i en krisetid – fortsatte med at tage et kæmpe uddannelsesansvar. Det er fuldstændig afgørende, hvis vi også i fremtiden skal sikre, at have tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft” siger Pia Svane, og til trods for at det nu ikke længere er muligt for overenskomstdækkede virksomheder at få gebyret dækket, så er hun ikke i tvivl om, at virksomhederne fortsat vil løfte deres uddannelsesansvar.

”Virksomhederne brænder for at give faget og passionen videre til de unge, og vi ser i øjeblikket en mangel på elever på tværs af landet” siger HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane.

De nye takster for svendeprøvegebyrer er:

Kokke - 3.389,00

Smørrebrød/Cater - 3.389,00

Tjener - 2.777,00

Receptionist - 3.593,00

Pia
Uddannelses- og projektchef
Pia Svane

Alliance skal løfte basale færdigheder

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har med en trepartsaftale sikret langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelsesområdet, hvor der bliver dannet en national alliance, der skal løfte basale færdigheder.

Log ind