”Vore primære gæster er par og selskaber på op til 12 personer. Vi fokuserer mere på mindre grupper, fordi det simpelthen passer bedre til vores rammer. Vi har jo masser af hyggelige kroge, hvor gæsterne kan nyde maden,” siger Jakob Sullestad, som er uddannet kok og indehaver af Sønderho Kro. Kroen er et af HORESTAs nyeste medlemmer.

Kroen tilbyder også overnatning i havens forhenværende dansepavillon og de tidligere stalde, der er ombygget til værelser. Og under krisen har kroen ombygget yderligere ved også at tage førstesalen i brug som restaurant.”På grund af vores placering midt i ingenting, har vi haft meget travlt de seneste to år. Men vi har også fået sat gang i renoveringer, der har været på listen længe. Vi glæder os til at byde gæster velkommen på kroens flotte og lyse 1. sal.”

Danmarks smukkeste landsby

Men selvom kroen emmer af historie, så mener Jakob, at omgivelserne betyder lige så meget for gæsternes hyggelige ophold.

”Sønderho er kåret som Danmarks smukkeste landsby, så oplevelsen begynder inden, man overhovedet træder ind ad døren. Når man kører langs hovedgaden, bliver man mødt af Højlandskvæg, græssende får og fritgående høns. Og så ligger landsbyen ovenikøbet lige ud til Vadehavet.”Jakob indrømmer, at han kiggede på mange kroer, før han besluttede sig for at investere i lige præcis Sønderho Kro. Fordi den lå perfekt.

”Kroen ligger væk fra en stor vej, og så giver vi gæsterne en virkelig autentisk oplevelse. Selvfølgelig er der mange andre gamle kroer i Danmark, men så er der måske tale om fire originale fliser i hjørnet. Her er der tale om mange originale bygninger, og vi værner om deres stemning og historie.”

Log ind