Emily Louise Hofton Lorenzen, der er tjener på Restaurant Palægade, er en af de to heldige vindere, og hun er indstillet af HORESTA.

”Vi er begejstret over, at Emily har vundet, fordi Emily er en stærk ambassadør for tjeneruddannelsen og ikke mindst faget og branchen. En branche, hvor vi har hårdt brug for endnu flere dygtige unge, som vælger en erhvervsuddannelse som Emily,” siger Pia Svane, der er Uddannelseschef i HORESTA.

Kræver ambitioner og potentiale
Legatet uddeles til ’unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet’, og Emily blev udvalgt blandt et stærkt felt. At vinde legatet kræver høje ambitioner kombineret med stort potentiale, fortæller Christoffer Susé, der er administrerende direktør i Håndværkerforeningen København.

”De to legatmodtagere er udvalgt, fordi de har ambitioner og ønsker at påtage sig det store ansvar, det er, at tage ud i verden og blive dygtigere og klogere. Ikke bare for deres egen skyld, men også med ambition om at tage det med hjem og dele deres viden med andre, og på den måde højne håndværket. Det kræver, at man kan rejse blikket, og at man har en grundlæggende kærlighed til sit fag.”

Håndværkerforeningen i København hylder årets dygtigste nyuddannede

Håndværkerforeningen København tildeler hvert år et begrænset antal medaljer, for at hædre dygtige nyuddannede håndværkere. Håndværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje kan således tildeles en håndværkersvend, der har gennemført en særdeles veludført svendeprøve.

Dygtige håndværkere blev hyldet

Med medaljeuddelingen hædrer Håndværkerforeningen i København årets allerdygtigste nyuddannede håndværkere, siger adm. direktør i Håndværkerforeningen, Christoffer Susé.

Hovedstaden: Nu kan ældre faglærte søge legat hos Fonden Alderstrøst

Fonden Alderstrøst uddeler legater til gamle, værdige og trængende håndværkere eller deres nærmeste pårørende. For at komme i betragtning skal personen opfylde alle tre kriterier; gamle, værdige og trængende. Typisk uddeles der til personer, som alene oppebærer folkepension.

Log ind