Det er den danske kok Ronni Vexøe Mortensen fra Michelinrestauranten Geranium, der sammen med medhjælperen Sebastian Svensgaard, er den danske repræsentant til den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or, som finder sted i weekenden. Konkurrencen afholdes som altid i den franske by Lyon.

Forud for mesterskabet ligger flere måneders træning, før Ronni og Sebastian har pakket køkkenet ned og sat kursen mod Frankrig.

Erfaring har han også fra sidste års afholdelse af Bocuse d’Or Europe, hvor Ronni vandt sølv.

Corona har sat præg på årets konkurrence

Den første servering, som de to danske kokke skal tilberede for dommerne, er inspireret af coronakrisen. De skal nemlig lave take-away mad bestående af en 3-retters menu baseret på Cherry Tomater.

Take-away menuen opfølges af en hovedretsservering, hvor hovedingrediensen er oksebov kile. Det er en slow cooking ret, hvor boven tilberedes hel og efterfølgende skæres ud. Til hovedretten skal der serveres en sauce og tre slags tilbehør.

Bocuse d’Or finder sted fra den 26.-27. september 2021 i Lyon. 

Ronni og Sebastian er i køkkenet om søndagen, mens præmieoverrækkelsen finder sted om mandagen fra kl. 17:00

I kan læse mere om Bocuse d’Or her.  

 

Han er Danmarks næste kandidat ved VM for kokke

Vinderen af udvælgelseskonkurrrencen til Bocuse d’Or, Sebastian Holberg Svendsgaard har et solidt kendskab til Bocuse d´Or, da han har været assistent for den tidligere kandidat Ronni Mortensen og hjælper i køkkenet under Brian Mark Hansen.

Log ind