Tre ud af ti virksomheder i automatspillebranchen oplever store udfordringer med at få en simpel erhvervskonto, for spillehaller er det 7 ud af 10.

Det til trods for at branchen har spillemyndighedernes ord for, at der er lav risiko for hvidvaskning ved spil på automat.

Jyske Bank skriver i en politik om hvidvaskforebyggelse, at “kunder uden for risikoappetit” bl.a. tæller “spillevirksomhed”.

Spar Nord begrunder et afslag med, at en spilvirksomhed tilhører en bestemt “branche”, og “der bliver I alle skåret over en kam”.

HORESTA, som har Dansk Automatbrancheforening (DAB) som medlem, mener, at kiosker, nærbutikker, tankstationer, restauranter og spillehaller med en automat har fået et kollektivt brændemærke af finanssektoren.

”Det er en meget kedelig form for smagsdommeri. Det handler jo hverken om at bede om kassekredit eller lån, men alene om at oprette en ganske almindelig erhvervskonto og uden erhvervskonto er der ingen virksomhed eller arbejdsplads”, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i HORESTA.

HORESTA mener, man politisk bør overveje at ændre på reglerne, så bankerne bliver forpligtede til at oprette erhvervskonti.

”Som erhvervsdrivende er det en helt umulig situation at stå i. Flere virksomheder har været nødt til at søge til udlandet for at kunne få en bankkonto. Det er uholdbart,” siger Kristian Nørgaard.

HORESTA og DAB har bragt sagen op politisk og senest i dagbladet Børsen i dag, og Kristian Nørgaard glæder sig over, at erhvervsminister Simon Kollerup viser forståelse for problemet.

I en kommentar til Børsen skriver erhvervsministeren:

“Det er en udfordring, vi i regeringen er meget opmærksomme på, og jeg har noteret, at der er sendt henstillinger ud til bankerne om lige præcis det her. Hvis det ikke viser sig at være nok, så er jeg åben for at se på andre muligheder.”

 

Log ind