HORESTA vil gerne hjælpe erhvervet med den bæredygtige omstilling, og organisationen har derfor arrangeret en række webinarer i den kommende tid, der tager relevante emner omkring bæredygtighed op, lige fra take-away og emballage til CO2-beregning og kompensation. 

Dette webinar er det tredje i rækken af HORESTAs SusDaneable webinarer, og det vil omhandle take-away og bæredygtig emballage. 

Webinaret finder sted den 3. juni fra kl. 13.00-14.30. Læs mere og tilmeld jer her.

For hvordan kan vi som branche stille krav til vores leverandører og få leveret kvalitetsprodukter, der ikke er for dyre, og som samtidig lever op til fødevarereglerne? Hvad er de mest bæredygtige alternativer? Hvordan kan de genanvendes? Hvilke produkttyper kan bruges og hvilke kan ikke?

Program

  1. Velkomst,
  2. Kort intro til emnet og sektorsamarbejdet med Miljøstyrelsen (10 min)
  3. Overblik: Optimering af emballage – teknisk og reguleringsmæssigt (20 min)

v/ Søren Rahbek Østergaard, Teknologisk Institut (alternativt Stig Irving Olsen, DTU)

  1. Kundetilpassede strategier for bæredygtig engangsartikler (15 min.)

v Tommy Husen, Head of Group Procurement, Abena

  1. Cases fra branchen:
  • Pant Z (10 min),

v/ Anders Barsøe, Letz Sushi

  • Emballagegenanvendelse i cateringbranchen (10 min)

v/ Michelle Rahbæk, Jespers Torvekøkken

  1. Afhentning og behandling af affald (15 min)

v/ HCS

  1. Spørgsmål (10 min)
  2. Mere information og tak for i dag

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Sinatur sender kokkene ud af køkkenet – og byder landmændene indenfor

Med projektet fra Greb til Gaffel får landbrugselever mulighed for at komme ind i køkkenerne på Sinatur Hotel & Konference og se, hvordan de råvarer, de en dag skal producere, bliver tilberedt. Målet er at give dem en grundlæggende forståelse for, hvad det vil sige at servere sund og bæredygtig mad på bordene i restauranterne.

Log ind