For mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet, er coronapasset den mest omkostningsfulde restriktion. Men den politiske aftale om udfasning af restriktionerne fortæller, at restauranterne, cafeerne, barerne og andre serveringssteder først kan slippe af med kravet fra september.

Det ærgrer HORESTA, der meget gerne have set, at danskerne og turisterne kunne holde sommerferie her i landet uden kravet.

”Danskerne kan sagtens finde ud af at lade sig teste. Det her sætter bare en enorm stor begrænsning på vores omsætning. Vi estimerer, at restriktionen koster serveringsstederne 1 mia. kr. om måneden,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i HORESTA.

Organisationen mener ikke, at turisme- og oplevelseserhvervets produkt skal bruges som lokkemad for at få danskerne til at lade sig teste. Virksomhederne har lidt store tab under krisen, og Danmark mistede 40,6 mia. kr. i turismeomsætning i 2020.

Se indslaget her (fra 5:10).

HORESTA til ny regering: ”Dæmp det offentlige forbrug”

Hos HORESTA giver valgudfaldet til rød bloks side anledning til en opfordring om at holde igen med det offentlige forbrug. Og det er ikke fordi, vi ikke kan unde danskerne øget velfærd, men tiden er simpelthen til, at vi kigger på virksomhedernes konkurrencevilkår, ellers bliver vi ikke rigere som samfund, siger politisk direktør Kristian Nørgaard til FødevareWatch.

Log ind