HORESTA estimerer, at de danske serveringssteder mister 500 mio. kr. om måneden alene på grund udskænkningsstop og lukketidskravet. Restriktionerne betyder for eksempel, at virksomhederne ikke kan servere alkohol til anden halvleg af fodboldkampene ved det kommende EM. Og går kampene i forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence, så skal gæsterne sendes på gaden inden afgørelsen.
Politisk direktør, Kirsten Munch, mener, at lukketiden er en af de restriktioner, som sundhedsmæssigt giver mindst mening.
”Man smitter hverken mere eller mindre før eller efter kl. 22. Dertil kommer, at selv sundhedseksperter har påpeget problemet i, at man ved en fast lukketid ender med at sende mange mennesker ud på gaden på samme tidspunkt”, siger hun, og fortsætter:
”Vaccinationsdækningen stiger, og vi har lave smitte- samt indlæggelsestal. Hvad mere skal der til for, at vi begynder at kære os om de virksomheder, der gennem 15 måneder har tabt penge hver eneste dag? Vi mener, at det er på tide, at alle restriktionerne frafalder, nu hvor alle over 50 år er blevet tilbudt vaccinen. Lige nu sætter restriktionerne en gevaldig stopper for erhvervets muligheder for at skabe omsætning, og vi mener, at det er på tide, at man fra politisk side giver branchen deres forretningsgrundlag tilbage,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.
Foruden tabet forbundet med lukketiden estimerer HORESTA, at kravet om coronapas hver måned koster serveringsstederne 1 mia. kr. i tabt omsætning.
Hun understreger, at hvis virksomhederne skal have en chance for at tilbagebetale moms- og A-skattelån allerede i 2022 og 2023, så skal de ikke blot tilbage på omsætningsniveauet fra tidligere, men højere endnu.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025