HORESTA opfordrer på det kraftigste myndighederne til at genoverveje de isolationskrav, de har indført i kampen mod den såkaldte deltavariant.
Kravet er, at personer i tredje led skal isoleres. Det vil sige, at hver gang en person smittes med deltavirus, skal både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter i isolation.
”Konsekvenserne er helt enorme for virksomhederne i vores erhverv, og det er dybt problematisk. Mange hoteller, restauranter og attraktioner må sende medarbejdere hjem i isolation, og det rammer ekstremt hårdt i et erhverv, der i forvejen lider af mangel på arbejdskraft”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.
I sushikæden Letz Sushi har de skærpede isolationskrav medført, at man har måttet lukke restauranter.
”Vi har medarbejdere i tredje led, som er ude af ligningen i seks dage. Vi har også haft et tilfælde med en medarbejder i andet led, hvor alle kollegerne så skulle i isolation. Når man sådan fjerner en hel afdeling, så bliver det rigtig katastrofalt for en virksomhed som vores”, siger adm. direktør Anders Barsøe til DR Radioavisen.
Kirsten Munch understreger, at HORESTA gennem hele coronakrisen har bakket op om sundhedsmyndighedernes anbefalinger og udmeldinger.
”Det gør vi stadigvæk. Men vi opfordrer myndighederne til at genoverveje de meget skærpede isolationskrav i en tid, hvor en meget stor del af befolkningen er vaccineret, og hvor antallet af indlæggelser på sygehusene er meget lavt og i øvrigt for nedadgående”, siger Kirsten Munch.
En opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viste i denne uge, at hver tredje rekruttering i hotel- og restauranterhvervet er forgæves. 40 procent af restauranterne og 30 procent af hotellerne melder, at mangel på arbejdskraft koster omsætning, fordi de er nødt til at sige nej til bookinger.
De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, undrer sig også over de skærpede isolationskrav fra myndighederne. Han siger til DR Nyheder, at han nu vil tage spørgsmålet op over for sundhedsminister Magnus Heunicke.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge hotel- og restauranttalenter hædret på HORESTA Årsdag 2025
31-10-2025
-
Fremtiden i fokus på rekordstor årsdag hos HORESTA
31-10-2025
-
Rasmus Munk fra Alchemist vinder The Best Chef Awards for andet år i træk
31-10-2025
-
Regeringen vil investere i turisme og stramme grebet om Airbnb
31-10-2025
-
Nu åbner Rox Resort i Køge
31-10-2025
-
Danhostel finder ny direktør med kædeerfaring
31-10-2025
-
Fire arkitektteams i kapløb om nyt verdensarvscenter i Roskilde
31-10-2025
-
Støj fra restaurantgæster skaber splid i Indre By
31-10-2025