Turisme- og oplevelseserhvervet har arbejdet længe med at nedbringe brugen af plastik, og derfor bakker HORESTA op om ambitionerne i et nyt plastikdirektiv, som trådte i kraft i weekenden.
Organisationens miljøchef, Mikal Holt Jensen, understreger dog over for TV2 News, at der skal være alternativer på plads, som ikke går ud over madens kvalitet eller fødevaresikkerheden.
”HORESTA har allerede lavet et sektorpartnerskab med Miljøministeriet om at nedbringe plastik, hvor vi går sammen som branche om at sprede de gode produkter til hele erhvervet. Og så handler det selvfølgelig om at minimere de steder, hvor der er overforbrug,” siger Mikal Holt Jensen, og fortsætter:
”Det er ikke altid, at myndighederne ved, hvad der er bedre alternativer. Det skal vi have klarhed over.”
Mikal Holt Jensen understreger, at alternativerne til plastik er dyrere, men der findes masser af eksempler på, at erhvervet gerne vil investere i det. Men det skal gøres klogt.
”Det var en torn i øjet på erhvervet, da man lavede en tredobling af engangsserviceafgiften. De gode alternativer er dyrere, men de er også tungere, og da afgiften blev pålagt ud fra vægten, så blev de endnu dyrere, hvilket talte for at virksomhederne skulle gå plastik-vejen,” siger Mikal Holt.
Han fortæller desuden, at branchen arbejder med cirkulære løsninger og genanvendelse.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025