”På Geranium arbejder vi i et åbent køkken. Vi er skulder mod skulder gennem hele vagten, og er du stresset og danser rundt, så ser gæsten det. Vi kan ikke gemme os ude bagved, og det betyder, at logistikken skal være i orden. Når vi arbejder i køkkenet anser jeg os for en lille holistisk enhed. Vi finder en god rytme, der fungerer for os alle, så vi sammen kan skabe noget smukt.”

Rasmus Kofoed er en af landet bedste kokke og i front for Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant, Geranium. Han har udfordret status quo med sin madlavning og ønsker i den grad også at udfordre status quo, når det gælder ledelse. VISITOR har talt med topkokken om hans opgør med den hårde tone i professionelle køkkener.

At der er hårdt brug for det, blev han mindet om for nylig.

”Den anden dag var jeg hos dyrehandleren for at købe mad til min søns fisk. Ekspedienten stoppede op og fortalte, at han også var kok. Desværre havde han været nødt til at stoppe karrieren, fordi miljøet var for barskt. Han havde faktisk også været i militæret, men det var ingenting i forhold til hierarkiet i et køkken, og den dårlige måde man blev behandlet på, fortalte han."

(billedet er taget af Gérard Philippe Mabillard)

Han er Danmarks næste kandidat ved VM for kokke

Vinderen af udvælgelseskonkurrrencen til Bocuse d’Or, Sebastian Holberg Svendsgaard har et solidt kendskab til Bocuse d´Or, da han har været assistent for den tidligere kandidat Ronni Mortensen og hjælper i køkkenet under Brian Mark Hansen.

Nyt netværk vil fremtidssikre dansk gastronomi

Danmarks position som gastronomisk supermagt risikerer at erodere, hvis der ikke bliver sat ind på flere fronter. Sådan lyder budskabet fra et nyt netværk, som havde sit første møde i denne uge.

Log ind