HORESTA forudser, at det vil være forholdsvis få restauranter, som åbner for udeservering, når det bliver muligt fra onsdag den 21. april. Det siger chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, til TV2/News.
Hun begrunder det med, at vejret i april er meget omskifteligt, og at restaurantgæsterne derudover vil skulle fremvise coronapas.
”Det er nogle vilkår, som ikke er økonomisk bæredygtige for virksomhederne at åbne på”, siger hun.
Hun glæder sig over, at kompensationsordningerne er forlænget til den 30. juni, men efterlyser klar besked om, hvilke vilkår restauranterne skal åbne på.
”De skal kunne regne på, om det kan betale sig for dem at åbne med personale, der skal på arbejde, og mad, der skal købes ind. Hele det regnestykke udestår stadigvæk, fordi vi ikke ved, hvad vi åbner på”, siger Annette Hyldebrandt.
Hun efterlyser desuden mere logik i retningslinjerne.
”Der er nogle ulogiske ting i de restriktioner, vi har fået kommunikeret indtil videre. Man må løbe rundt på en boldbane 50 mennesker sammen uden en test, men skal du nyde en øl bagefter på cafeen, så skal du have en negativ test. Det er hele denne logik, som vi også efterspørger. Lad os have tillid til, at erhvervet er superdygtigt til at tage vare på danskerne, når de går ud”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025