Mette Bojer Brødbæk er ud af, hvad hun selv beskriver som en ”charterfamilie”, så da hun efter gymnasiet skulle tage et sabbatår, valgte hun at prøve kræfter med guidejobbet. Hun blev grebet af mulighederne, gæstekontakten og energien i turismeerhvervet, hvorefter hun droppede planerne om at blive politibetjent til fordel for en uddannelse på den prestigefulde hotelskole César Ritz Colleges i Schweiz.

HORESTAs Jubilæumsfond har valgt at give Mette Bojer Brødbæk et legat på 10.000 kr. til at udleve sin drøm.

”I HORESTAs Jubilæumsfond vil vi rigtig gerne hjælpe branchens lysende talenter og vores næste generation af kolleger. Særligt dem der er der villige til at gå to mil længere end andre for at få deres drøm til at gå i opfyldelse. Det så vi i Mette Bojer Brødbæk, og vi er ikke i tvivl om, at hendes ’drive’ vil komme hele erhvervet og en meget heldig virksomhed til gode, når hun engang er færdiguddannet,” fortæller Peder J. Madsen, medlem af legatudvalget i HORESTAs Jubilæumsfond.

Mette har netop taget hul på andet semester på hotelskolen, og hun er ikke i tvivl om, at hun har fundet det helt rigtige sted at uddanne sig.

”Det føles bare helt rigtigt. Jeg var solgt fra første gang, jeg trådte ind på skolen, og gennem undervisningen får jeg øjne for nye og spændende aspekter af erhvervet. Senest hele F&B-delen som jeg ikke har stiftet bekendtskab med tidligere, og nu skal vi så også til at arbejde med ’fine dining’. Det lærer jeg utrolig meget af,” fortæller hun.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hun er særligt tiltrukket af, hvordan branchen hver dag byder på nye muligheder for at møde mennesker og bidrage til deres rejser. At gøre en forskel, gennem et både lyttende, smilende og interesseret væsen, mener Mette Bojer Brødbæk karakter, når hun trækker i arbejdstøjet. Og hvis andre spørger hende, hvorfor man skal vælge en karrierevej i erhvervet, svarer hun også.

”Jeg vågner glad hver eneste dag, når jeg beskæftiger mig med det her erhverv. Jeg kan mærke, at jeg er med til at give gæsterne en oplevelse, som de sent glemmer, og det føles fantastisk, når man hører, at ens tilstedeværelse har været medvirkende til, at de for eksempel har valgt den samme destination igen året efter. Jeg har haft mange forestillinger om, hvad jeg skulle være, men nu kan jeg ikke forestille mig andet end at arbejde i denne branche,” fortæller Mette Bojer Brødbæk.

Hendes drøm efter uddannelsen er, at komme tilbage til Spanien og arbejde sig op på et hotel. Her er målsætningen blandt andet at udvikle sit sprog, så hun kan imødekomme endnu flere besøgende med en service af højeste kvalitet. På længere sigt er drømmen at vende hjem til Danmark og åbne sit eget sted.

Nyt legat sender hotel-elever på studieophold i udlandet

Jeannet Bjerregaard Jensen rejser om kort tid på studieophold i Frankrig og Tyskland. Som den første af Munkebjerg Hotels sidste års elever nyder hun nu godt af det nyindstiftede jubilæumslegat, der sikrer hende en 11-dages inspirationsrejse til europæiske vinhuse.

Hovedstaden: Nu kan ældre faglærte søge legat hos Fonden Alderstrøst

Fonden Alderstrøst uddeler legater til gamle, værdige og trængende håndværkere eller deres nærmeste pårørende. For at komme i betragtning skal personen opfylde alle tre kriterier; gamle, værdige og trængende. Typisk uddeles der til personer, som alene oppebærer folkepension.

Log ind